Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Χρηματιστήριο: Το ΤΧΣ περιμένουν οι επενδυτές – Στο επίκεντρο rebalancing MSCI και αποτελέσματα

Χρηματιστήριο: Το ΤΧΣ περιμένουν οι επενδυτές – Στο επίκεντρο rebalancing MSCI και αποτελέσματα
HelleniQ Energy και Entersoft δημοσιεύουν αποτελέσματα χρήσης 2023, ενώ έχουν οι διοικήσεις προγραμματίσει και τηλεδιασκέψεις για την ενημέρωση των αναλυτών
Σχετικά Άρθρα
Γεμάτη είναι η σημερινή μέρα από διάφορα γεγονότα με το σημαντικότερο το rebalancing των δεικτών MSCI, που αναμένεται να εκτοξεύσει το σημερινό τζίρο στο Χρηματιστήριο.
Επιπλέον, αναμένονται τα αποτελέσματα από HelleniQ Energy και Entersoft, με τις διοικήσεις των εταιρειών να έχουν προγραμματίσει και τηλεδιασκέψεις για την ενημέρωση των αναλυτών.
Ισχυρά αναμένονται τα αποτελέσματα της HelleniQ Energy και το ενδιαφέρον θα είναι στο ύψος του μερίσματος, ενώ η τηλεδιάσκεψη της Entersoft ίσως δώσει πληροφορίες για όσα ακούγονται περί εξαγορών ή συγχωνεύσεων.
Η ελληνική αγορά πραγματοποιεί μία ήπια διόρθωση στις τελευταίες συνεδριάσεις, η οποία περισσότερο θυμίζει συσσώρευση, αφού η απόσταση από τα υψηλά δεν είναι σημαντική.
Κάποιες μετοχές έχουν κάνει καλύτερη διορθωτική κίνηση, χωρίς όμως να δημιουργούν προβληματισμό αφού τα κέρδη των προηγούμενων μηνών είναι μεγάλα και δικαιολογούν και τέτοιες κινήσεις.
Στο επίκεντρο θα παραμείνει η Τράπεζα Πειραιώς καθώς αναμένεται η διάθεση των μετοχών από το ΤΧΣ την επόμενη εβδομάδα και οι αναλυτές περιμένουν ότι οι επενδυτές θα διατηρήσουν τη στάση αναμονής και στη σημερινή συνεδρίαση.

Eurobank Equities
Σήμερα η αγορά είναι πιθανό να συνεχίσει τη συσσώρευση καθώς οι επενδυτές περιμένουν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ προκειμένου να αναπροσαρμόσουν τη βραχυπρόθεσμη στάση τους αναφορικά με την ανάληψη ρίσκου.

Optima Bank
Για σήμερα περιμένουμε μία ακόμη συνεδρίαση με περιορισμένο εύρος τιμών και χαμηλούς ενόψει της ανακοίνωσης της διάθεσης των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από το ΤΧΣ.

Beta
Το rebalancing του MSCI θα κυριαρχήσει στη σημερινή συνεδρίαση ενώ η επιλεκτική στάση ενόψει του placement της Πειραιώς την επόμενη εβδομάδα θα διατηρήσει τη διάθεση συσσώρευσης στην εγχώρια αγορά.

Κύκλος
Ο Γ. ∆. πραγματοποίησε ένα εντυπωσιακό ριμπάουντ από τα χαμηλά με την απορρόφηση των προσφερόμενων τίτλων. Παραμένει έτσι η βραχυπρόθεσμη τάση διασώζοντας, επί του παρόντος, τις προσδοκίες για πιθανή άμεση ανοδική κίνηση.

Depolas
Ενδοσυνεδριακή διόρθωση πραγματοποιήθηκε χθες στο ΧΑ, αλλά ο ΓΔΧΑ εν τέλει έκλεισε ελαφρώς αρνητικά. Παρόμοια ήταν και η εικόνα στους βασικούς διεθνείς μετοχικούς δείκτες. Για σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθούν τα μεγέθη του πληθωρισμού που συνδέεται με την προσωπική κατανάλωση (PCE deflator) στις ΗΠΑ. Υψηλότερες των εκτιμήσεων μετρήσεις ενδεχομένως να επηρεάσουν αρνητικά τις αγορές. Αντίστοιχα, αναμένουμε και τον πληθωρισμό Φεβρουαρίου από Γερμανία. Αξίζει να σημειώσουμε ότι στην Γαλλία ο πληθωρισμός Φεβρουαρίου, που ανακοινώθηκε πριν λίγο, κινήθηκε υψηλότερα των εκτιμήσεων. Στο εσωτερικό, θα δημοσιευτούν σήμερα και οι εγχώριες λιανικές πωλήσεις Δεκεμβρίου. Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα το απόγευμα ανακοινώνει αποτελέσματα και η Hellenic Energy με τα EBITDA Δ΄ τριμήνου να εκτιμώνται στα 190 εκ ευρώ. Γενικότερα, η τεχνική εικόνα του ΓΔΧΑ δεν έχει διαφοροποιηθεί, ενώ η πρώτη περιοχή στήριξης εντοπίζεται στις 1380-1390.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης