Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Πιέσεις λόγω Moody’s – Οι μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Λίγο μετά το άνοιγμα του Χ.Α. – Πιέσεις λόγω Moody’s – Οι μετοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο
Σχετικά Άρθρα
ΑΓΟΡΑ: Δεν αναβάθμισε την οικονομία της χώρας η Moody’s και ίσως είναι ένας λόγος για διόρθωση, αλλά η πορεία της χώρας δεν ανατρέπεται. Ίσως όμως οι κυβερνώντες να πρέπει να δουν κάποια ζητήματα που ανοίγει ο οίκος πιο σοβαρά, γιατί μελλοντικά μπορεί να μας επηρεάσουν. Να σημειώσουμε πως πριν τη Moody’s η Τράπεζα της Ελλάδος είχε μειώσει την εκτίμηση για την ανάπτυξη φέτος στο 2,3% από 2,5% λόγω της χαμηλότερης ανάπτυξης το 2023.

Αύριο αναμένονται ανακοινώσεις από τη FED. Δεν αναμένεται μείωση επιτοκίων, αλλά θέλουν οι επενδυτές ένα στίγμα για το πότε θα ξεκινήσουν οι μειώσεις. Οι ευρωπαϊκές αγορές άνοιξαν σταθεροποιητικά και παραμένουν κοντά στα ιστορικά υψηλά τους. Δε φαίνεται διάθεση για σημαντική διόρθωση. Με καλές απώλειες το άνοιγμα της δικής μας αγοράς και καλές συναλλαγές.

JUMBO: Σήμερα οι μετοχές διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο έκτακτο μέρισμα ύψους 0,60 ευρώ ανά μετοχή ή 0,57 ευρώ καθαρό. Η απόδοση είναι περίπου 2,2%. Με απώλειες όσο η μερισματική απόδοση το ξεκίνημα της μετοχής.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Με νέες απώλειες αν και θα περιμέναμε πως μετά τις αναδιαρθρώσεις δεικτών θα έβρισκε το δρόμο της. Στο -2,2% και στα 3,8420 ευρώ με όγκο μάλιστα που ξεπερνά τις 500 χιλ. τεμάχια στα πρώτα πέντε λεπτά. Βέβαια, υποχωρούν συνολικά οι συστημικές σήμερα, αλλά εδώ η πίεση είναι λίγο μεγαλύτερη.

ΟΛΠ: Από τα στοιχεία της κίνησης στους προβλήτες 2 και 3 φαίνεται πως μάλλον δεν έχουμε μέχρι στιγμής κάποια τεράστια υποχώρηση. Ούτε καν πλησιάζει εκείνα τα νούμερα που γράφονταν πριν λίγο καιρό. Είχαμε 12,7% υποχώρηση τον Ιανουάριο και μόλις 5,1% το Φεβρουάριο, σύμφωνα με το πρωινό report της Beta ΑΧΕΠΕΥ. Συνολικά δηλαδή 8,9%. Μάλλον έτσι εξηγείται και η εξαιρετική συμπεριφορά της μετοχής. Προφανώς και το θέμα της Ερυθράς Θάλασσας επηρεάζει, αλλά είναι πολύ μακριά το 30%. Με εξαιρετική συμπεριφορά η μετοχή. Νέα πολυετή υψηλά και πάει να σπάσει μία μεγάλη πλαγιοανοδική αντίσταση. Στα 29,15 ευρώ και στο +0,36% με όγκο 12 χιλ. τεμάχια. Αρκετά κοντά στον στόχο που έχει θέσει η στήλη. Μας έχει δώσει τεράστια κέρδη, άρα και από τη συγκεκριμένη είμαστε πλέον άκρως ικανοποιημένοι.

SPACE HELLAS: Η αλήθεια είναι πως έχει καιρό να μας δώσει αφορμή να γράψουμε και να ασχοληθούμε μαζί της. Ο κλάδος της πληροφορικής πάει από υψηλό σε υψηλό και αυτή είναι ίσως η μοναδική που δεν έχει ωφεληθεί. Με απώλειες 2,5% άνοιξε και με μικρό τζίρο. Η αποτίμηση στα 50 εκατ. ευρώ. Την έχουν περάσει πολλές μικρότερες…

Q&R (απάντηση): Προφανώς και τα μεγέθη που έχει δημοσιεύσει δεν μπορούν να δικαιολογήσουν αποτίμηση 28 εκατ. ευρώ. Περιμένουμε τα αποτελέσματα χρήσης 2023, μήπως και αποκτήσουμε κάποια νέα πληροφόρηση. Θεωρούμε πως τα νέα έργα θα ενισχύσουν τα μεγέθη, αλλά ο κλάδος της πληροφορικής συνολικά παίζει με δείκτες που η στήλη δεν μπορεί να ακολουθήσει. Η στήλη μεταξύ άλλων θέλει χαμηλό p/e, χαμηλή μόχλευση και ικανοποιητική μερισματική απόδοση.

MEDICON: Έχει περάσει αρκετός καιρός από τότε που «μαστιγώθηκε» και έκανε τεράστιους όγκους. Έχει ηρεμήσει και έχει υποχωρήσει σημαντικά από εκείνα τα επίπεδα που είχε δει. Νομίζουμε πως είναι από τις μετοχές που είναι αρκετά φθηνές και δικαιολογούν καλύτερα επίπεδα τιμών.

CENTRIC: Καλό το ξεκίνημα και με όγκο πάνω από 30 χιλ. τεμάχια ενισχύεται περίπου 1%.

ΕΥΡΩΣΥΜΒΟΥΛΟΙ: Κάποιο νέο αναφορικά με την πώληση του ακινήτου; Δε μας έχει δώσει κάποια ενημέρωση η εταιρεία εδώ και καιρό.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Τα αναγραφόμενα στη στήλη είναι για την ενημέρωση των αναγνωστών και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως πρόταση για αγορά ή πώληση μετοχών. Οι πληροφορίες συλλέγονται από αξιόπιστες πηγές αλλά δεν υπάρχει εξασφάλιση ότι είναι πλήρεις ή ακριβείς.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης