Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Το έργο του Προβόπουλου στην ΤτΕ είναι εντυπωσιακό – Πλησιάζει η ώρα να πει το ναι στην ανανέωση της θητείας του ο Σαμαράς

Το έργο του Προβόπουλου στην ΤτΕ είναι εντυπωσιακό  – Πλησιάζει η ώρα να πει το ναι στην ανανέωση της θητείας του ο Σαμαράς
Το έργο του Προβόπουλου στην ΤτΕ είναι καταγεγραμμένο και επιτυχημένο, πλησιάζει η ώρα να πει το ναι στην ανανέωση της θητείας του ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς.
Στην συνέντευξη του στο Bloomberg ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Προβόπουλος ερωτήθηκε και για την  πιθανότητα ανανέωσης της θητείας του που λήγει τον Ιούνιο.
Ο Προβόπουλος απάντησε «το έργο μου έχει καταγραφεί και μπορεί ο καθένας να το δει και να το αξιολογήσει. Επαφίεται βεβαίως στον Πρωθυπουργό να αποφασίσει αν θα ανανεώσει την θητεία μου»

Ποιο είναι το έργο Προβόπουλου;

Πέτυχε μέσω της στρατηγικής απόφασης για συγχωνεύσεις,  έναν απίστευτο βαθμό συγκέντρωσης. 12 τράπεζες έχουν εξυγιανθεί και εκκαθαριστεί.
Επιπροσθέτως, 6 ξένες τράπεζες οι οποίες δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα έχουν εξαγοραστεί από ελληνικές τράπεζες.
 Με αυτό τον τρόπο έχει μειωθεί δραστικά ο αριθμός των τραπεζών, κάνοντας έτσι το τραπεζικό σύστημα πιο συμπαγές, αποδοτικό και ανταγωνιστικό.
Κατά την διάρκεια της κρίσης και ενώ το τραπεζικό σύστημα βρισκόταν υπό τη διαδικασία αναδιάρθρωσης, καταφέραμε να προστατέψουμε την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της χώρας. Όλοι οι καταθέτες προστατεύθηκαν πλήρως.
 Καθώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα ήταν εξαιρετικά ευάλωτο στην κορύφωση της κρίσης, εάν ο καταθέτης σε μια τράπεζα έχανε έστω και ένα ευρώ, η κρίση θα είχε διαχυθεί σε ολόκληρο το τραπεζικό σύστημα με επιπτώσεις για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Αυτό θα μπορούσε να έχει και επιπτώσεις στην ευρύτερη περιοχή. Εν τέλει, καταφέραμε να εξαλείψουμε την υπερβάλλουσα δυναμικότητα στον ελληνικό τραπεζικό τομέα.
 Το κόστος των ελληνικών τραπεζών έχει μειωθεί κατά 30% τα τελευταία 4 χρόνια.
 Σχεδιάσαμε και εφαρμόσαμε έναν πρωτοποριακό νόμο για την εξυγίανση των τραπεζών – αυτό δηλαδή που γίνεται τώρα και σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης