Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Προβόπουλος (ΤτΕ) - Δεν υπάρχουν σκελετοί στις ελληνικές τράπεζες - Αν έβγαινε η Εθνική στις αγορές, θα είχε επιτυχία - Eίμαι μάχιμος

Προβόπουλος (ΤτΕ) - Δεν υπάρχουν σκελετοί στις ελληνικές τράπεζες - Αν έβγαινε η Εθνική στις αγορές, θα είχε επιτυχία - Eίμαι μάχιμος
Η Eurobank θα καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες εξολοκλήρου από τις αγορές
Δεν υπάρχουν σκελετοί στις ελληνικές τράπεζες, διαμηνύει ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, υπεραμυνόμενος των αντοχών που επέδειξε κατά της διάρκεια της κρίσης το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, ο διοικητής της ΤτΕ εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κάλυψη των κεφαλαιακών αναγκών τόσο της Eurobank, όσο και της Εθνικής Τράπεζας.
"Η Eurobank θα καλύψει τις κεφαλαιακές της ανάγκες εξολοκλήρου από τις αγορές", ανέφερε ο κ. Προβόπουλος, για  να καταστήσει στη συνέχεια σαφές πως το ελληνικό δημόσιο δεν θα χάσει χρήματα από την ανακεφαλαιοποιήση της Eurobank. Η επένδυση του δημοσίου στην Eurobank δεν θα μειωθεί, αντιθέτως θα αυξηθεί, εξήγησε επίσης.
Αναφερόμενος στην περίπτωση της Εθνικής Τράπεζας ο διοικητής της ΤτΕ εξέφρασε τη βεβαιότητα πως "Αν έβγαινε η Εθνική στις αγορές, θα είχε επιτυχία".
Eστιάζοντας στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ο κ. Προβόπουλος επανέλαβε την εκτίμησή του πως το 2014 η Ελλάδα θα έχει θετικό πρόσημο ανάπτυξης, της τάξης του +0,5%.
"Η Ελλάδα έχει επιτύχει σημαντική πρόοδο", αναγνώρισε ο διοικητής της ΤτΕ, προειδοποιώντας ωστόσο πως η Ελλάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα υπερφορολόγησης. Δεν υπάρχει πρόοδος ως προς την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, παραδέχθηκε.
Ταυτόχρονα εξήγησε πως η ελληνική κρίση θα ήταν μικρότερη, εάν αποφεύγονταν λάθη και παραλείψεις. "Εάν εισακούγονταν οι προειδοποιήσεις της ΤτΕ, η κρίση δεν θα ήταν τόσο σφοδρή", πρόσθεσε.
Ο κ. Προβόπουλος ξεκαθάρισε πως δεν ενδιαφέρεται για την πολιτική, ενώ σε ερώτηση αν θα ήθελε να ανανεωθεί η θητεία του στο τιμόνι της ΤτΕ απάντησε "Είμαι μάχιμος...", για να διευκρινίσει ωστόσο πως δεν είναι δική του απόφαση η ανανέωση της θητείας του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης