Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Η θαρραλέα στάση του Προβόπουλου (ΤτΕ) που αντιτάχθηκε στο σχέδιο καταστροφής των 15,8 δισ. για τις τράπεζες έχει καταστήσει εκδικητική την Τρόικα

Η θαρραλέα στάση του Προβόπουλου (ΤτΕ) που αντιτάχθηκε στο σχέδιο καταστροφής των 15,8 δισ. για τις τράπεζες έχει καταστήσει εκδικητική την Τρόικα
Η στάση του Προβόπουλου ενόχλησε την Τροίκα...
Δεν γνωρίζουμε αν τον Προβόπουλο τον πλέον ικανό και επιτυχημένο διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος το εξόντωσε ο Λάτσης ή η Τρόικα ή η αδυναμία του Σαμαρά να κατανοήσει το συμφέρον της χώρας.
Σίγουρα γνωρίζουμε ότι η θαρραλέα  στάση του Προβόπουλου (ΤτΕ) που αντιτάχθηκε στο σχέδιο καταστροφής των 15,8 δισ. για τις τράπεζες έχει καταστήσει εκδικητική την Τρόικα η οποία δεν αποκλείεται τους επόμενους 3-4 μήνες να δείξει το πραγματικό της πρόσωπο.
Ο Προβόπουλος πρόβαλλε με στοιχεία την αντίθεση του στις αιτιάσεις της Τρόικα επισημαίνοντας ότι στα ελληνικά stress tests η Τράπεζα της Ελλάδος και όχι άλλοι θεσμικοί φορείς του εξωτερικού έχουν αρμοδιότητα.
Προσδιόρισε τις κεφαλαιακές ανάγκες στα 6,4 δισεκ. στο βασικό σενάριο και στα 9 δισεκ. στο δυσμενές σενάριο και αυτά τα αποτελέσματα επέβαλλε στην Τρόικα.
Ο Προβόπουλος έπρεπε να εξοντωθεί όπως και εξοντώθηκε.
Δυστυχώς η κυβέρνηση Σαμαρά έδειξε απόλυτη δουλικότητα, αδυναμία να χρησιμοποιήσει το ισχυρό επιχείρημα της ΤτΕ και δέχθηκε την εισήγηση της Γερμανίας να καθαρίσουν τον Προβόπουλο από την ΤτΕ.
Η Τρόικα είχε άλλα σχέδια ήθελε να χρησιμοποιήσει τα stress tests για να αποδείξει ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα είναι κεφαλαιακά αδύναμες και ότι είναι θέμα χρόνου να δοθεί τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα για να μπορέσει να καλύψει και το χρηματοδοτικό της κενό.
Ο Προβόπουλος χάλασε τα σχέδια αυτά και η τρόικα  τον εκδικήθηκε μαζί με «φίλους της εντός Ελλάδος» αλλά η μεγάλη εκδίκηση φοβούμαστε θα έρθει προσεχώς και θα είναι επώδυνη για όλους, τις τράπεζες, την οικονομία και κυρίως της κοινωνία που θα ξαναπληρώσει το αδιέξοδο.
Δυστυχώς η Τρόικα αντί να πεταχτεί με κλωτσιές από την Ελλάδα και η κυβέρνηση να θέσει veto ως εδώ οι απειλές και τα προστάγματα, δυστυχώς όλοι διαπιστώνουμε ότι η κυβέρνηση Σαμαρά βρίσκεται σε πλήρη ομηρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης