Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Θωμόπουλος (Πειραιώς): Οι τράπεζες θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση - Τέλη 2015 η κορύφωση των NPLs

Θωμόπουλος (Πειραιώς): Οι τράπεζες θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση - Τέλη 2015 η κορύφωση των NPLs
Όταν το κλίμα βελτιωθεί, τότε θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες
Στα 27 δισ. ευρώ ανέρχονται οι εκροές καταθέσεων από το ελληνικό τραπεζικό σύστημα από τον Δεκέμβριο του 2014 μέχρι και σήμερα, σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τραπέζης Πειραιώς, Άνθιμο Θωμόπουλο.
Μιλώντας από το βήμα του συνεδρίου του Economist, ο κ. Θωμόπουλος έκανε λόγο για deja vu, καθώς η τρέχουσα κατάσταση ξυπνά μνήμες από το 2012.
Ο κ. Θωμόπουλος, ωστόσο, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως όταν το κλίμα βελτιωθεί, τότε θα αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στις ελληνικές τράπεζες.
Μπορεί τα τελευταία 5 χρόνια να ήταν δύσκολα για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, ωστόσο σημειώθηκαν και μεγάλα επιτεύγματα από τις τράπεζες, παρά το σοκ της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους (PSI) τον Μάρτιο του 2012.
Κατά τον κ. Θωμόπουλο, η κορύφωση των NPLs των ελληνικών τραπεζών θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του 2015, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η αποκλιμάκωσή τους.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος των NPLs αποτελεί θέμα υψίστης σημασίας για τις ελληνικές τράπεζες, διεμήνυσε.
Σύμφωνα με τον CEO της Πειραιώς, η Ελλάδα έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και με τη στήριξη των τραπεζών της, μπορεί να ξεφύγει από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης.
Οι ελληνικές τράπεζες μαζί με τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά θα βγάλουν την Ελλάδα από την κρίση, εξήγησε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης