Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Σε πλήρη εξέλιξη η μετάλλαξη του χάρτη των χρηματιστηριακών εταιρειών

tags :
Σε πλήρη εξέλιξη η μετάλλαξη του  χάρτη των χρηματιστηριακών εταιρειών
Οι δύο συνεργασίες της  HSBC με την Πεντεδέκα και της Πειραιώς AΕΠΕΥ  με την Σάρρος χρηματιστηριακή είναι μόνο η αρχή για τη μετάλλαξη που θα υποστεί σε λίγους μήνες από σήμερα η χρηματιστηριακή αγορά.
Όπως έχει αποκαλύψει το www.bankingnews.gr εδώ και 15 ημέρες είναι σε πλήρη εξέλιξη μεγάλος αριθμός συζητήσεων μεταξύ των χρηματιστηριακών που βρίσκονται από την 35η θέση και χαμηλότερα. Ο στόχος είναι κοινός: να μειωθούν τα κόστη καθώς οι ιδιωτικές χρηματιστηριακές κρατούν μόνο τη διαβίβαση εντολών και μεταφέρουν το κοστοβόρο κομμάτι των υπηρεσιών όπως είναι το ταμείο τίτλων και η εκκαθάριση στις μεγάλες χρηματιστηριακές που είναι θυγατρικές τραπεζών. Ανάλογη εξέλιξη αναμένεται και από την Διεθνής χρηματιστηριακή που διοικείται από τον κ. Βασίλη Χατζηλία.
Όπως δηλώνουν στο www.bankingnews.gr χρηματιστές δεν μπορεί η Αθήνα σηκώσει 74 χρηματιστηριακές ακόμη και εάν ο τζίρος σταθεροποιηθεί πάνω από τα 150 εκατ. ευρώ .
Στη βάση της συνεργασίας Σάρρος-Πειραιώς, προβλέπεται ότι η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ (ως μέλος του Χ.Α.) θα παρέχει και η Σάρρος Χρηματιστηριακή θα αξιοποιεί τα συστήματα εκτέλεσης εντολών και εκκαθάρισης, σε όλα τα χρηματοπιστωτικά προϊόντα (μετοχές, παράγωγα, αμοιβαία κεφάλαια, ομόλογα), στην ελληνική και στις διεθνείς αγορές. Επίσης οι επενδυτές πελάτες της Σάρρος Χρηματιστηριακής, θα χρησιμοποιούν τη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα συναλλαγών της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι αποκτούν τη δυνατότητα συναλλαγών σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα στις περισσότερες αγορές του κόσμου.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης