Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Οι πρώτοι γίνονται έσχατοι στις κεφαλαιοποιήσεις - «Λιώσιμο» τραπεζών στην 8η και 9η θέση Πειραιώς – Eurobank

Οι πρώτοι γίνονται έσχατοι στις κεφαλαιοποιήσεις - «Λιώσιμο» τραπεζών στην 8η και 9η θέση  Πειραιώς – Eurobank
Σημαντικές ανακατατάξεις στις κεφαλαιοποιήσεις του Χ.Α. φέρνει η μεγάλη και διαρκής πτώση των τελευταίων ημερών -- Κατακρήμνιση τραπεζών
Σημαντικές ανακατατάξεις στη σειρά των κεφαλαιοποιήσεων του Χ.Α. φέρνει η μεγάλη (τραπεζική κυρίως) πτώση των τελευταίων ημερών, αλλάζοντας εύλογα και την επιρροή των μετοχών στο Γενικό Δείκτη αλλά και στον FTSE 25.
Στην πρώτη θέση με μεγάλο άνοιγμα της ψαλίδας μάλιστα κυματίζει η Coca Cola HBC που με διαρκή υψηλά 13 μηνών έφτασε ξανά πάνω από τα 7 δισ. ευρώ, σχεδόν διπλάσια από την αποτίμηση του 2ου ΟΤΕ που «μετράται» στα 3,7 δισ. ευρώ.
Στην τρίτη θέση η Εθνική που εδώ και κάποιο διάστημα έχει περάσει στην πρώτη θέση των τραπεζικών αποτιμήσεων έχοντας την πιο ανθεκτική συμπεριφορά, όντας και η μόνη με τη μετοχή της πάνω από το ψυχολογικό όριο του 1 ευρώ.
Η Εθνική αποτιμάται στα 3,67 δισ. ευρώ, έναντι 2,83 δισ. ευρώ της 4ης Alpha Bank. Στην 5η θέση των κεφαλαιοποιήσεων ο ΟΠΑΠ με αποτίμηση 2,68 δισ. ευρώ, στην 6 η Folli Follie – που έχει άκρως σταθερή τηρουμένων των αναλογιών συμπεριφορά – με 1,68 δισ. ευρώ, ενώ στην 7η θέση αναρριχήθηκε ο Τιτάνας με αποτίμηση 1,66 δισ. ευρώ.
Η άλλοτε (έως προ 10 μήνες περίπου που ήταν στα 10 δισ. ευρώ) 1η σε αποτίμηση τράπεζα, η Πειραιώς κατρακύλησε στην 8η θέση των κεφαλαιοποιήσεων με 1,56 δισ. ευρώ (!!), ενώ στην 9η θέση κατήλθε η Eurobank με αποτίμηση μόλις 1,26 δισ. ευρώ!
Στη 10η θέση η Jumbo με 1,15 δισ. ευρώ, στην 11η τα ΕΛΠΕ με 1,12 δισ. ευρώ, ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι… ολόκληρη ΔΕΗ, η μεγαλύτερη επιχείρηση της ΝΑ Ευρώπης, με τεράστιο δίκτυο αλλά και όλα τα… τρωτά της, κατήλθε στην 12η θέση των αποτιμήσεων με 1,1 δισ. ευρώ!
Στις τελευταίες θέσεις των αποτιμήσεων του FTSE 25 βρίσκονται οι ΓΕΚ Τέρνα (25η) με αποτίμηση 135 εκατ. ευρώ και MIG (25η) με αποτίμηση μόλις 107 εκατ. ευρώ!

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης