Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Διχασμένοι οι αναλυτές για το μέλλον του ευρώ - Θα υποχωρήσει έως τα 1,24 δολ ή θα ενισχυθεί έως τα 1,36 δολ; Τι προβλέπουν Wells Fargo, Rabobank, JP Morgan

Διχασμένοι οι αναλυτές για το μέλλον του ευρώ - Θα υποχωρήσει έως τα 1,24 δολ ή θα ενισχυθεί έως τα 1,36 δολ; Τι προβλέπουν Wells Fargo, Rabobank, JP Morgan
Διχάζει τους αναλυτές η πορεία του ευρωπαϊκού νομίσματος. Αν και αρκετοί είναι εκείνοι που προβλέπουν υποχώρησή του έως τα επίπεδα των 1,24 δολ, υπό το βάρος της κρίσης χρέους, υπάρχουν και αναλυτές που εκτιμούν πως το ευρώ θα συνεχίσει να ανακάμπτει έως τα επίπεδα των 1,35 δολ, στη σκιά των ανησυχιών που γεννούν οι επικείμενες προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Ο Nick Bennenbroek της Wells Fargo εκτιμά πως το ευρώ αναμένεται να καταγράψει απώλειες άνω του 5% μέχρι τα τέλη του 2012, υποχωρώντας έως τα επίπεδα των 1,24 δολ.
"Ένας από τους λόγους της πρόσφατης ενίσχυσης του ευρώ ήταν η πρόοδος που σημειώθηκε στις προσπάθειες αντιμετώπισης της κρίσης χρέους. Θεωρώ όμως ότι τώρα βρισκόμαστε στο τέλος αυτής της προόδου", δηλώνει ο Bennenbroek, αναφερόμενος στους φόβους για την πορεία της ισπανικής οικονομίας.
"Το ευρώ θα κινηθεί πτωτικά, καθώς η ανάπτυξη της ευρωπαϊκής οικονομίας χαρακτηρίζεται από ήπια έως μηδενική", προσθέτει.
Βearish για το ευρώ δηλώνουν και οι αναλυτές της Westpac Banking, προβλέποντας πως το ενιαίο νόμισμα θα κατρακυλήσει έως τα επίπεδα των 1,26 δολ έως τα τέλη του έτους.
Στον αντίποδα, υπάρχουν και οι αναλυτές που προβλέπουν άνοδο του ευρώ, καθώς το δολάριο δεν μπορεί να αποφύγει τις πιέσεις, υπό το βάρος των ανησυχιών για την πορεία του αμερικανικού ελλείμματος και χρέους.
Ο Jane Foley της Rabobank βλέπει το ευρώ να ενισχύεται στα 1,35 δολ στα τέλη του 2012, αλλά και στα 1,40 δολ σε ένα χρόνο από τώρα, καθώς η Fed, η κεντρική αμερικανική τράπεζα, δεν αναμένεται άμεσα να προχωρήσει σε αύξηση των επιτοκίων.
Στα 1,35 δολ βλέπει το ευρώ και η Oversea-Chinese Banking.
Από την πλευρά τους οι αναλυτές της JP Morgan εκτιμούν ότι το ευρώ δεν αποκλείεται να ενισχυθεί έως και τα επίπεδα των 1,36 δολ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης