Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Societe Generale: Σε ποιους άξονες κινούνται οι Ευρωπαίοι στοχεύοντας στο μεγάλο σχέδιο διάσωσης του ευρώ - Υπάρχει πιθανότητα διάσωσης της Ευρώπης;

Societe Generale: Σε ποιους άξονες κινούνται οι Ευρωπαίοι στοχεύοντας στο  μεγάλο σχέδιο διάσωσης του ευρώ - Υπάρχει πιθανότητα διάσωσης της Ευρώπης;
Η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους μπαίνει "αισίως" στον τρίτο χρόνο, με τους επενδυτές και τις αγορές να έχουν πραγματικά χαθεί μέσα στον οριμαγδό των αποφάσεων και των μέτρων των Ευρωπαίων τα οποία μάλιστα δεν έχουν ακόμη δείξει την αποτελεσματικότητα τους.
Οι αναλυτές της Societe Generale, Michala Marcussen και Michel Martinez δημιούργησαν ένα εικονικό οικοδόμημα, προσπαθώντας να αποτυπώσουν σχηματικά το τι προσπαθούν οι Ευρωπαίοι να δημιουργήσουν και το πως προσπαθούν να θωρακίσουν το νόμισμα τους. Σύμφωνα με τους ίδιους, στην Ευρώπη χτίζεται ένα νέο πλαίσιο, το οποίο οι επενδυτές θα πρέπει να έχουν ενσωματώσει στα μελλοντικά επενδυτικά τους σχέδια.
Οι δύο αναλυτές έλαβαν υπόψιν τους όλες τις αποφάσεις και τις εξαγγελίες των τελευταίων 3 ετών, και κατέληξαν ότι το ευρωπαϊκό σχέδιο στηρίζεται σε τρεις πυλώνες: (i) την οικονομική διακυβέρνηση (ii) τους μηχανισμούς διάσωσης (iii) και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα. Από αυτούς τους τρεις άξονες ξεκίνησαν όλα, ενώ σύμφωνα με τους δύο αναλυτές πιθανότατα να καταλήξουν σε δύο σημαντικές αποφάσεις. Σε ευρωομόλογο και σε πακέτο διάσωσης των τραπεζών.

Αναλυτικά:

ΝΕΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗΜΑ
Ευρωομόλογο; Πακέτο διάσωσης τραπεζών;
Εισαγωγή CACs στις εθνικές νομοθεσίες από το 2013 ESM
Δημοσιονομικό Σύμφωνο Σταθερότητας Προγράμματα αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ Στόχος Core Tier 1 το 9%
Πακέτο 6 σημείων για τη  Δημοσιονομική Σταθερότητα EFSF και ESM - 3ετής φθηνός δανεισμός από την ΕΚΤ (LTROs) EFSF
Ευρωπαϊκό Εξάμηνο Πρώτο ελληνικό πρόγραμμα στήριξης Ενίσχυση Εθνικών Εποπτικών Αρχών
Οικονομική διακυβέρνηση Μηχανισμοί Σταθερότητας Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης