Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Γιατί αναβλήθηκε το Road Show του ΧΑ στη Νέα Υόρκη στις 20 Ιουνίου - Παράπλευρη απώλεια των εκλογών της 17ης Ιουνίου

Γιατί αναβλήθηκε το Road Show του ΧΑ στη Νέα Υόρκη στις 20 Ιουνίου - Παράπλευρη απώλεια των εκλογών της 17ης Ιουνίου
Παράπλευρη απώλεια των νέων εκλογών της 17ης Ιουνίου  για το Χρηματιστήριο Αθηνών αποτελεί η αναβολή του road show που διοργανώνεται κάθε Ιούνιο στη Νέα Υόρκη.
Η απροθυμία των επιχειρήσεων αλλά και το βεβαρυμένο κλίμα στην οικονομία δεν άφησε πολλά περιθώρια στην διοίκηση της Εχαε να λάβει την απόφαση της ακύρωσης.
Θυμίζουμε ότι το road show είχε προγραμματιστεί για τις 20 Ιουνίου ενώ μία εβδομάδα νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα το τριήμερο 13-15 Ιουνίου πραγματοποιείται μεγάλο συνέδριο της Goldman Sachs στο Λονδίνο.
Εάν γινόταν το φετινό road show στη Νέα Υόρκη οι διοικήσεις όσων εισηγμένων θα ταξίδευαν στη πόλη του "μεγάλου μήλου" θα είχαν βρεθεί "αντιμέτωπες" με θεσμικούς επενδυτές, διαχειριστές και αναλυτές μεγάλων οίκων, οι οποίοι έχουν στρέψει την "πλάτη" τους στο ΧΑ.
Θα έπρεπε να  δώσουν απαντήσεις για την αντοχή των επιχειρήσεων, αλλά και για το μέλλον μέσα στη διεθνή αυτή κρίση χρέους. Οι ελληνικές επιχειρήσεις έχουν όμως εκτός από τη διεθνή κρίση να αντιμετωπίσουν και την εγχώρια που βαθαίνει περιορίζοντας την ορατότητα των επιχειρήσεων.
Καθώς οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές επενδύουν σχεδόν αποκλειστικά σε εταιρείες με μεγάλη κεφαλαιοποίηση και ικανοποιητική ρευστότητα (liquidity), στα road shows προσκαλούνται να συμμετάσχουν οι εισηγμένες εταιρείες με τη μεγαλύτερη κεφαλαιοποίηση. Ειδικά όμως στην παρούσα χρονική στιγμή τι θα μπορούσαν να απαντήσουμ οι επιχειρήσεις όταν η Ελλάδα βρίσκεται στην κρισιμότερη στιγμή στην νεότερη ιστορία της.
Υπενθυμίζεται πως κάθε χρόνο και με στόχο την προβολή και προώθηση της Ελληνικής κεφαλαιαγοράς στους ξένους επενδυτές, οργανώνονται 2 συνέδρια σε διεθνή χρηματοοικονομικά κέντρα. Συγκεκριμένα, το ΧΑ
οργανώνει:
* Το Annual Greek Roadshow (AGR) στο Λονδίνο από το 2006
* Το New York Roadshow (NYGR) στη Νέα Υόρκη από το 2008 Σκοπός των road shows είναι να φέρουν τις εισηγμένες εταιρείες πιο κοντά στους διαχειριστές κεφαλαίων του εξωτερικού, δίνοντας στις διοικήσεις τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τη στρατηγική τους και τα επενδυτικά τους σχέδια, απευθείας, σε ένα μεγάλο αριθμό ξένων επενδυτών.
Πιο συγκεκριμένα, στο roadshow του Λονδίνου προσκαλούνται οι εισηγμένες εταιρείες των οποίων οι μετοχές συμμετέχουν στους δείκτες μεγάλης κεφαλαιοποίησης (FTSE/ATHEX 20) και μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE/ATHEX Liquid Mid). Στο roadshow της Νέας Υόρκης, που είναι μικρότερης κλίμακας, προσκαλούνται εταιρείες που συμμετέχουν στο δείκτη FTSE/ATHEX 20. Οι εισηγμένες εταιρείες συμμετέχουν σε επίπεδο Διευθύνοντος Συμβούλου ή/ και Δ/ντη Οικονομικής Διαχείρισης (CEO/CFO).

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης