Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Δύο νέοι δείκτες FTSE ετοιμάζονται για το ΧΑ με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη και τις εξαγωγικές εισηγμένες - Θα ισχύσουν από τον Δεκέμβριο

Δύο νέοι δείκτες FTSE ετοιμάζονται για το ΧΑ με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη και τις εξαγωγικές εισηγμένες - Θα ισχύσουν από τον Δεκέμβριο
Άρχισαν να σχεδιάζονται από τα στελέχη του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε συνεργασία με τα στελέχη του οίκου FTSE στο Λονδίνο 2 νέοι χρηματιστηριακοί δείκτες.
Η βάση αυτών των δεικτών θα αναφέρεται στους 16 εξαγωγικούς ομίλους που διαθέτει σήμερα το Ελληνικό χρηματιστήριο και αποτελεί τις εταιρίες που έχουν και τις μεγαλύτερες προοπτικές να επιβιωσουν μετά την πολύχρομη ύφεση.
Θα δημιουργηθεί και ένας ακομη δείκτης με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη των εταιριών όπως είναι ο πολλαπλασιαστής κερδοφορίας, ο δείκτης ιδίων προς ξένα κεφάλαια ενώ μέχρι σήμερα οι δείκτες αποτυπώνουν μόνο κεφαλαιοποίηση και εμπορευσιμότητα.
Οι νέοι δείκτες  Ftse θα ισχύσουν από τη συνεδρίαση της 3ης Δεκεμβρίου 2012.
Στόχος της διοίκησης του Χ.Α. σε συνεργασία με τον οίκο Ftse είναι οι νέοι δείκτες για πρώτη φορά να περιλαμβάνουν εισηγμένες μεσαίας κεφαλαιοποίησης με βάση τα θεμελιώδη μεγέθη τους, με αποτέλεσμα να προσεχθούν περισσότερο από τα ξένα και τα εγχώρια funds. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Χ.Α. Σωκράτη Λαζαρίδη «η αλλαγή στο μοντέλο κατηγοριοποίησης θα βοηθήσει καλές εταιρείες της μεσαίας κεφαλαιοποίησης να τύχουν της προσοχής που τους αξίζει από ξένα κεφάλαια».
Ως Χρηματιστήριο υποστηρίζει ο κ. Λαζαρίδης ο στόχος μας είναι να αναδείξουμε περισσότερες εισηγμένες, αφού και οι αιτήσεις των επιχειρήσεων για το road show του Λονδίνου τον Σεπτέμβριο και της Νέα Υόρκης τον Οκτώβριο αυξάνονται καθημερινά. Ο κ. Λαζαρίδης εκτιμά ότι με τους νέους δείκτες θ? ανακαλυφθούν καλές εισηγμένες που έχουν συμπαρασυρθεί από το γενικότερο κακό κλίμα και θα έχουν τη δυνατότητα και οι εγχώριοι και διεθνείς επενδυτές να φρεσκάρουν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης