Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Συσσώρευση πέριξ των 900 μονάδων με επιλεκτικές τοποθετήσεις περιμένουν οι αναλυτές

ΧΑ: Συσσώρευση πέριξ των 900 μονάδων με επιλεκτικές τοποθετήσεις περιμένουν οι αναλυτές
Η αναδιάρθρωση των δεικτών MSCI στις 11/11 είναι το σημαντικότερο γεγονός για τη χρηματιστηριακή αγορά την εβδομάδα που ξεκινάει
Σχετικά Άρθρα

Στις ανακοινώσεις του MSCI στρέφεται το βλέμμα των επενδυτών την τρέχουσα εβδομάδα (11/11) προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο αναφορικά με τις εταιρείες που μένουν, φεύγουν ή εισέρχονται στους δείκτες και συγκεκριμένα στον MSCI Greece Standard.
Η συσσώρευση πέριξ των 900 μονάδων με επιλεκτικές τοποθετήσεις είναι το βασικό σενάριο για τη σημερινή συνεδρίαση.
Η αγορά βρίσκεται και πάλι σε κρίσιμα τεχνικά σημεία και έχει άλλη μία ευκαιρία να διασπάσει ανοδικά την πολύμηνη συσσώρευση.
Μένει όμως να φανεί αν έχει τις δυνάμεις να το κάνει στις επόμενες συνεδριάσεις.
Σήμερα, οι μετοχές της Motor Oil διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα στο προμέρισμα ύψους 0,20 ευρώ ανά μετοχή που αντιστοιχεί σε μερισματική απόδοση 1,3%.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι ευρωπαϊκές μετοχές αναμένεται να ανοίξουν με μικτές τάσεις, ενόψει των στοιχείων για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ και Κίνα αυτήν την εβδομάδα, όπου οι επενδυτές περιμένουν εντοπίσουν στοιχεία για την πορεία των επιτοκίων παγκοσμίως.

Euroxx
Περιμένουμε μεταβλητότητα γύρω από τις 900 μονάδες και διατήρηση των επιλεκτικών τοποθετήσεων.

Beta
Η συσσώρευση σε χαμηλό εύρος διακύμανσης αναμένεται να συνεχιστεί.
Οι επιλεκτικές τοποθετήσεις λόγω αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που ανακοινώνονται μέσα στην εβδομάδα ίσως προσφέρουν επίσης στήριξη.

Optima Bank
Οι εταιρικές ανακοινώσεις αποτελεσμάτων συνεχίζονται με τα ΕΛΠΕ να δημοσιεύουν την Πέμπτη και τον ΟΤΕ την Παρασκευή.
Η αγορά επίσης θα εστιάσει στην ανακοίνωση του MSCI για την αναδιάρθρωση των δεικτών την Πέμπτη.

Merit
Η βραχυπρόθεσμη τάση είναι ανοδική, με τον εκθετικό ΚΜΟ 30 ημερών στις 898 μονάδες. Σημείο στήριξης οι 900 μονάδες και σημείο αντίστασης οι 910 μονάδες.
Τα βλέμματα των επενδυτών θα είναι στραμμένα στην τριμηνιαία αναθεώρηση των δεικτών της MSCI που θα ανακοινωθεί την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου το βράδυ.
Επίσης, θα ανακοινώσουν αποτελέσματα 3ου τριμήνου τα ΕΛΠΕ και η ΤΙΤΑΝ στις 11 Νοεμβρίου και ο ΟΤΕ στις 12 Νοεμβρίου πριν το άνοιγμα της συνεδρίασης.
Σημειώνεται ότι ο ΟΤΕ θα διανείμει το έκτακτο μέρισμα μικτού ποσού €0.248/μετοχή στις 15 Νοεμβρίου.

Depolas
Σταθερά στο επίκεντρο θα βρεθούν και την τρέχουσα εβδομάδα τα μεγέθη για τον πληθωρισμό Οκτωβρίου στις ΗΠΑ καθώς η αύξησή του ενδέχεται να οδηγήσει σε επιτάχυνση την απόσυρση των επαναγορών ομολόγων και κατ' επέκταση την αύξηση των επιτοκίων.
Στο εσωτερικό, η εβδομάδα που ξεκινά περιέχει μεταξύ άλλων τις ανακοινώσεις μεγεθών Γ τριμήνου των ΕΛΠΕ (Πέμπτη π.σ.) και ΟΤΕ (Παρασκευή π.σ.). Παράλληλα, την Πέμπτη θα γνωρίζουμε και τις αλλαγές στους δείκτες MSCI.
Στο δια ταύτα, συνεχίζει να ανοίγει η ψαλίδα αποδόσεων του ΓΔΧΑ με τους βασικούς Ευρωπαϊκούς δείκτες από τις αρχές Οκτωβρίου, γεγονός που προκαλεί ανησυχία.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης