Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

ΧΑ: Τάση από τις αγορές του εξωτερικού – Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα, με την τάση να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο
Σχετικά Άρθρα

Η ολοκλήρωση των δημοσιεύσεων αποτελεσμάτων χρήσης 2021 σήμερα από τις εισηγμένες θα κλείσει τον κύκλο της περσινής χρήσης ενώ ήδη το ενδιαφέρον έχει αρχίσει να στρέφεται στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου 2022, με αυτά της Μυτιληναίος να δημοσιεύονται αύριο.
Η ανάγνωση των αποτελεσμάτων χρήσης 2021, δείχνει πως παρά τις πιέσεις που άσκησαν οι υψηλές τιμές ενέργειας, πρώτων υλών, οι εισηγμένες έδειξαν αντοχές και πολλές εξέπληξαν τους επενδυτές.
Οι διανομές μερισμάτων είναι ικανοποιητικές και αρκετές εισηγμένες διαπραγματεύονται με ελκυστικούς δείκτες.
Για σήμερα οι αναλυτές περιμένουν διατήρηση της μεταβλητότητας σε υψηλά επίπεδα, με την τάση να έρχεται από τις αγορές του εξωτερικού, οι οποίες αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο.

Euroxx
Περιμένουμε η μεταβλητότητα γύρω από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών να συνεχιστεί.

Eurobank Equities
Για σήμερα οι αγορές αναμένεται να ανοίξουν με άνοδο ενόψει και των συνεδριάσεων των κεντρικών τραπεζών, με τους επενδυτές να εστιάζουν στην πολιτική σύσφιξης προκειμένου να περιοριστεί ο πληθωρισμός.

Piraeus Securities
Μετά τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών της προηγούμενης εβδομάδας περιμένουμε η αγορά να προσπαθήσει να αντιδράσει σήμερα μετά και την σταθεροποίηση των διεθνών αγορών.

Beta
Το ενδιαφέρον είναι στα αποτελέσματα χρήσης 2021 καθώς λήγει σήμερα η περίοδος δημοσίευσης.
Περιμένουμε πάντως μία ήπια πίεση καθώς η ψυχολογία στις αγορές του εξωτερικού παραμένει εύθραυστη λόγω των ανησυχιών για τον πληθωρισμό και των αποφάσεων της FED για τη νομισματική πολιτική σύσφιξης.

Merit
H μεσοπρόθεσμη τάση του ΓΔ είναι ανοδική προς το παρόν, καθώς συνεχίζει να κινείται υψηλότερα από τον εκθετικό ΚΜΟ 200 στις 890,20 μονάδες.
Σημεία στήριξης οι 910 και 900 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 940 και 950 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης