Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: Τα βλέμματα στα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο και στις τράπεζες

ΧΑ: Τα βλέμματα στα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο και στις τράπεζες
Σταδιακά θα πρέπει να ενταθεί και ο ρυθμός δημοσίευσης ενημέρωσης για την πορεία του εννεαμήνου από τις εισηγμένες που δεν το έχουν κάνει.
Σχετικά Άρθρα
Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στην Κίνα για την αντιμετώπιση του Covid, τα νέα για τις κινήσεις των τραπεζών προκειμένου να στηρίξουν την οικονομία αλλά κυρίως τα στοιχεία για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου που θα δημοσιευτούν σήμερα θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών.
Τα στοιχεία για την ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικά καθώς θα δείξουν τη συνεισφορά του τουρισμού και θα κρίνουν αν το ύψος της ανάπτυξης ξεπεράσει τελικά τις προβλέψεις και θα βρεθεί πάνω από το 6% το 2022.
Σταδιακά θα πρέπει να ενταθεί και ο ρυθμός δημοσίευσης ενημέρωσης για την πορεία του εννεαμήνου από τις εισηγμένες που δεν το έχουν κάνει, αφού η προθεσμία λήγει στις 15 Δεκεμβρίου.
Μέχρι στιγμής τα κέρδη έχουν ξεπεράσει τα 5,9 δισ. ευρώ.

Eurobank Equities
Για σήμερα η επενδυτική ψυχολογία δείχνει να είναι μικτή με την ελληνική αγορά να παραμένει προσηλωμένη στις ειδήσεις που σχετίζονται με τον τραπεζικό κλάδο, ενώ παράλληλα αφομοιώνει τις θετικές εξελίξεις αναφορικά με τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για τον Covid στην Κίνα.

Optima Bank
Περιμένουμε οι διεθνείς αγορές να δώσουν τον τόνο σήμερα.

Piraeus Securities
Περιμένουμε η στρατηγική των επιλεκτικών τοποθετήσεων να συνεχιστεί.
Η ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ τρίτου τριμήνου είναι ένας ακόμα παράγοντας που θα επηρεάσει την αγορά σήμερα.

Euroxx
Περιμένουμε μία συνεδρίαση μεταβλητότητας με τις τράπεζες στο επίκεντρο.

Beta
Τα στοιχεία για την πορεία του ΑΕΠ στο τρίτο τρίμηνο θα βρεθούν στο επίκεντρο και μία θετική έκπληξη θα μπορούσε να υποστηρίξει μία αντίδραση στον τραπεζικό κλάδο και τα τρέχοντα επίπεδα.

Depolas
Σταθεροποιητικά για 2η ημέρα κινήθηκε ο ΓΔΧΑ και η υπόλοιπη Ευρώπη, ενώ αυξημένες απώλειες κατέγραψαν και πάλι οι βασικοί μετοχικοί δείκτες στις ΗΠΑ. Στο εσωτερικό ο τραπεζικός δείκτης ενδεχομένως να μην έχει ολοκληρώσει την διόρθωση του με πιθανότερο πρώτο επίπεδο στήριξης την περιοχή των 590 μονάδων. Παράλληλα, δεν θα μας αφήσει ανεπηρέαστους μια πιθανή επιδείνωση του διεθνούς κλίματος. Πάραυτα, εκτιμούμε ότι τα επίπεδα των 860 μονάδων ΓΔΧΑ ενδεχομένως να μην παραβιαστούν εντός του 2022. Υπερτονίζουμε ότι οι αποτιμήσεις των δεικτοβαρών εισηγμένων δεν θεωρούνται ακριβές σε καμία περίπτωση. Για σήμερα στο επίκεντρο θα βρεθούν τα στοιχεία του εγχώριου ΑΕΠ Γ΄τριμήνου καθώς και το αντίστοιχο της Ευρωζώνης (τελευταία μέτρηση).

Κύκλος
Η επίδοση του ΑΕΠ είναι ενδεχόµενο να αποτελέσει το θετικό καταλύτη
για µια απόπειρα ανοδικής κίνησης µε την πλησιέστερη αντίσταση εντοπίζεται στις 907
µονάδες.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 863 μονάδες. Σημεία στήριξης 891 και 862 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 922 και 971 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης