Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

XA: Τάση από το εξωτερικό με το βλέμμα στην ΕΚΤ – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο

XA: Τάση από το εξωτερικό με το βλέμμα στην ΕΚΤ – Η ΔΕΗ στο επίκεντρο
Πτωτικά κινούνται τα ευρωπαϊκά παράγωγα – Περιορισμένη η διάθεση για ανάληψη ρίσκου των επενδυτών
Σχετικά Άρθρα
H FED αύξησε χθες τα επιτόκια στις ΗΠΑ κατά 0,50%, όπως δηλαδή περίμεναν οι αναλυτές.
Ωστόσο, οι αναφορές του προέδρου της FED, Jerome Powell, δεν καθησύχασαν τους επενδυτές αφού σημείωσε πως τα πρόσφατα θετικά στοιχεία από το μέτωπο του πληθωρισμού δεν συνιστούν επαρκείς ενδείξεις για χαλάρωση της πολιτικής αύξησης των επιτοκίων.
Έτσι οι αγορές στις ΗΠΑ υποχώρησαν, αλλά χωρίς οι απώλειες να ξεπερνούν το 0,8%, ενώ τα ευρωπαϊκά παράγωγα σήμερα κινούνται πτωτικά.
Σήμερα τη σκυτάλη παίρνει η Τράπεζα της Αγγλίας και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Στο εσωτερικό το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον αναμένεται να συνεχιστεί χωρίς να αποκλείονται κάποιες κινήσεις κατοχύρωσης κερδών σε επιλεγμένες μετοχές που έχουν καταγράψει αξιόλογη άνοδο.
Η ΔΕΗ θα βρεθεί στο επίκεντρο καθώς προχωράει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για την εξαγορά της Enel Romania.

Eurobank Equities
Για σήμερα τα παράγωγα στην Ευρώπη δείχνουν αρνητικό άνοιγμα λόγω της αναζωπύρωσης της διάθεσης αποφυγής κινδύνου μετά και την επιθετική ρητορική της FED.

Optima Bank
Περιμένουμε το Χ.Α. να κινηθεί ανάλογα με τις αγορές της Ευρώπης σήμερα, με το βλέμμα να είναι στραμμένο στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ

Piraeus Securities
Λόγω απουσίας έκπληξης από την από τη FED χθες και την απόφαση της ΕΚΤ αργότερα σήμερα, περιμένουμε ότι η αγορά θα οδηγηθεί ξανά από επιλεκτικό ενδιαφέρον.
Στο επίκεντρο θα βρεθεί η ΔΕΗ λόγω πιθανής εξαγοράς της ΕΝΕL Romania.

Euroxx
Περιμένουμε η εγχώρια αγορά να ακολουθήσει την τάση των αγορών του εξωτερικού.
Η ΔΕΗ στο επίκεντρο.

Beta
Η απόφαση της ΕΚΤ για τα επιτόκια και η συνέντευξη τύπου θα επηρεάσει την πορεία της σημερινής συνεδρίασης, ενώ το επιλεκτικό αγοραστικό ενδιαφέρον λόγω των πληροφοριών για deals θα μπορούσε να απορροφήσει την πίεση από τις κινήσεις κατοχύρωσης κερδών.
Σημειώνεται πως σήμερα είναι η τελευταία μέρα δημοσίευσης ενημέρωσης για την πορεία του εννεαμήνου.

Depolas
Σήμερα, στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεδρίαση της ΕΚΤ με την αναμενόμενη αύξηση επιτοκίων να διαμορφώνεται στις 50μβ στο 2,5%. Επιπλέον, συνεδριάζει και η τράπεζα της ΜΒ, όπου και εκεί αναμένεται μια αύξηση 50μβ στο 3,5%.
Οι αγορές θα έχουν (μετά και την σημερινή μέρα) μια επικαιροποιημένη κατάσταση της οικονομικής δραστηριότητας και της ακολουθούμενης νομισματικής πολιτικής και οι επόμενες ημέρες ενδέχεται να δώσουν μια πρώτη γεύση της τάσης που θα επικρατήσει το επόμενο δίμηνο στις αγορές μετοχών και ομολόγων.
Στο εσωτερικό ολοκληρώνονται σήμερα οι ανακοινώσεις των εισηγμένων για το Γ΄ τρίμηνο, ενώ αύριο εκπνέουν τα τελευταία παράγωγα συμβόλαια του 2022.

Κύκλος
H Fed αύξησε τα επιτόκια κατά 50 µονάδες βάσης που διαµορφώνονται στο 4,50%, επιβεβαιώνοντας την πρόβλεψη για επιβράδυνση των επιτοκιακών αυξήσεων. Στο Χ.Α. ο Γ.∆. κινείται προς την αντίσταση της τοπικής κορυφής των 925 µονάδων, η υπέρβασή της οποίας θα ανοίξει τον δρόµο προς την αµέσως επόµενη και ισχυρότερη, εκείνη των 931-938 µονάδων.

Merit
Ο ΚΜΟ 200 ημερών βρίσκεται στις 863 μονάδες. Σημεία στήριξης 898 και 862 μονάδες και σημεία αντίστασης οι 950 και 991 μονάδες.

Γ.Κ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης