Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

ΧΑ: 24 εισηγμένες είχαν δηλώσει μέχρι και σήμερα συμμετοχή στο road show του Λονδίνου - Συμμετέχουν οι 4 τράπεζες (εκτός της Eurobank) - O φόρος υπεραξίας θα σηματοδοτήσει την υποβάθμιση του ΧΑ και από τον οίκο FTSE στις 20 Σεπτεμβρίου

ΧΑ: 24 εισηγμένες είχαν δηλώσει μέχρι και σήμερα συμμετοχή στο road show του Λονδίνου - Συμμετέχουν οι 4 τράπεζες (εκτός της Eurobank) - O φόρος υπεραξίας θα σηματοδοτήσει την υποβάθμιση του ΧΑ και από τον οίκο FTSE στις 20 Σεπτεμβρίου
Το φετινό 8ο οδοιπορικό παρουσίασης (road show) του Χρηματιστηρίου Αθηνών στο Λονδίν, έχει μια ιδαιτερότητα.
Πραγματοποείται 17 μέρες πρίν τις γερμανικές εκλογές και 15 μέρες πρίν την ετήσια αξιολόγηση του ΧΑ από τον οίκο Ftse που πιθανότατα να σηματοδοτήσει την δεύτερη υποβαθμιση του ΧΑ μετά την Morgan Stanley Capital International το περασμένο Μάϊο. Το συνέδριο διοργανώνεται -όπως κάθε χρόνο στο κτίριο του Bloomberg- από τα Ελληνικά Χρηματιστήρια σε συνεργασία με την Εuroxx, την Alpha Finance, την Βeta Χρηματιστηριακή, την Eurobank Equities, την IBG, την Εθνική Χρηματιστηριακή και τη Morgan Stanley. Το διήμερο 5 και 6 Σεπτεμβρίου εκατοντάδες hedge funds από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ θα συναντηθούν με τους διευθύνοντες συμβούλους και τους οικονομικούς διευθυντές των 24 εισηγμένων της υψηλής και της μεσαίας κεφαλαιοποίησης που είχαν επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους μέχρι και σήμερα το πρωί..
Οι 24 εισηγμένες που θα παρουσιαστούν στο Λονδίνο είναι οι εξής: Αlpha Bank, Eθνική Τράπεζα, Πειραιώς, Attica Bank, Σωλ/γεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, Folli Follie, Φουρλής, Frigoglass, ΓεκΤέρνα, Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, MIG, ΜΕΤΚΑ, Motor Oil, Mυτιληναίος, ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Τιτάν, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ.
Όπως φαίνεται από τον κατάλογο των συμμετεχόντων, οι ελληνικές τράπεζες θα είναι οι τέσσερις (πλην της Eurobank), ενώ οι υπόλοιπες προέρχονται από τον εικοσάρη και τον δείκτη της μεσαίας κεφαλαιοποίησης.
Το μοναδικό «αγκάθι» που υπάρχει στην αξιολόγηση του Χ.Α. αφορά την εφαρμογή του φόρου υπεραξίας 15% που έχει αποφασίσει να εφαρμόσει η κυβέρνηση από τις 2 Ιανουαρίου 2014 προκαλώντας δυσφορία στους ξένους επενδυτές, οι οποίοι ήδη έχουν φορολογηθεί στις έδρες τους.
Οι επιχειρήσεις θα παρουσιάσουν στους ξένους επενδυτές τα επιχειρησιακά τους πλάνα για το 2014, χωρίς ωστόσο να μπορούν να δεσμευτούν για το οικονομικό κλίμα που θα επικρατεί στη χώρα ακριβώς 17 μέρες πριν από τις γερμανικές εκλογές.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης