Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Ζεστός Ιούλιος για το Γενικό Δείκτη, σύμφωνα με την ΕΧΑΕ

tags :
Ζεστός Ιούλιος για το Γενικό Δείκτη, σύμφωνα με την ΕΧΑΕ
Τόνωση του ενδιαφέροντος στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών κατά το μήνα Ιούλιο υποδεικνύουν – όπως ήταν φυσικό μετά και την άνοδο του Γενικού Δείκτη – τα στοιχεία που εξέδωσε η Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε.
Αύξηση κατά 3% των συναλλαγών σε σχέση με τον Ιούνιο δείχνουν τα στοιχεία. Η συνολική αξία των συναλλαγών αποτιμήθηκε σα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Η συνολική κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών αυξήθηκε κατά 15,4% σε σχέση με τον Ιούνιο, απέχει όμως παρασάγγας από τα περσινά επίπεδα του αντίστοιχου μηνός (απόκλιση ύψους 26,8% συγκριτικά με τον Ιούλιο του 2009).
Η συμμετοχήτω ξένων επενδυτών σημείωσε μικρή κάμψη κατά 1,5% και διαμορφώθηκε στο 48,5%. Οι ξένοι επενδυτές πραγματοποίησαν το 44,3% της συνολικής αξίας συναλλαγών.
Εντός του μηνός Ιούλιου ενεργοποιήθηκαν 3.393 νέες μερίδες επενδυτών φθάνοντας τον αριθμό των ενεργών μερίδων στις 48.400.
Το άλμα του 3% του Ιουλίου στις συναλλαγές ήταν ενθαρρυντικό αλλά απείχε 45% από τον περσινό Ιούλιο.
Η κεφαλαιοποίηση του Χρηματιστηρίου Αθηνών υπολογίστηκε στα 65,2 δισεκατομμύρια ευρώ την τελευταία ημέρα των συναλλαγών του Ιουλίου. Στους επιμέρους δείκτες, έφθασε τα 45,2 δις ευρώ για τις μετοχές που συνθέτουν το δείκτη FTSE/ATHEX 20, σημειώνοντας αύξηση κατά 19,5% από τον προηγούμενο μήνα. Για το δείκτη FTSE/ATHEX Liquid Mid άγγιξε τα 6,3 δις ευρώ και, τέλος, για το δείκτη FTSE/ATHEX SmallCap 80 έφθασε τα 2,3 δις ευρώ.
Τα στοιχεία δείχνουν αφαίρεση κεφαλαίων από τους ξένους επενδυτές (εκροές 86,1 εκατ. ευρώ - το  90,55 των οποίων είναι θεσμικοί). Αγοραστές το τελευταίο διάστημα εμφανίζονται οι Έλληνες επενδυτές με εισροές κεφαλαίων ύψους 88 εκατ. ευρώ. Τη μερίδα του λέοντος κρατούν οι ιδιωτικές χρηματοοικονομικές εταιρείες. Οι Έλληνες ιδιώτες παρουσιάζουν εκροές ύψους 17,56 εκατ. ευρώ. Στις 30 Ιουλίου οι εγχώριοι επενδυτές κατείχαν το 50,1% του συνόλου της κεφαλαιοποίησης μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.
Να σημειωθεί ότι ο Γενικός Δείκτης σημείωσε άνοδο 17,27% εντός του Ιουλίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης