Τελευταία Νέα
Ελλάδα

Παραμένει το ΧΑ στις ώριμες αγορές αλλά υπό παρακολούθηση (watch list) από τον αγγλικό οίκο FTSE

tags :
Παραμένει το ΧΑ στις ώριμες αγορές αλλά υπό παρακολούθηση (watch list) από τον αγγλικό οίκο FTSE
«Κατά 99,5% η  επιστολή του διευθύνοντος συμβούλου του οίκου Ftse κ. Μακπις προς τον πρόεδρο του ΧΑ Σπύρο Καπράλο θα επιβεβαιώνει την παραμονή της Ελλάδας στα ανεπτυγμένα χρηματιστήρια του πλανήτη».

Αυτό δήλωσε αργά χθές το βράδυ στο www.bankingnews.gr υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕXAE, γεγονός που καθησυχάζει το επενδυτικό κοινό καθώς σε περίπτωση υποβάθμισης θα καταγραφόταν έξοδος των ξένων επενδυτικών κεφαλαίων γεγονός που θα βύθιζε την κεφαλαιοποίηση και κυρίως θα έφευγαν κεφάλαια σταθερής απόδοσης και η Αθήνα θα προσέλκυε για το επόμενο εξάμηνο  περισσότερο κερδοσκοπικά κεφάλαια υψηλού ρίσκου που αρέσκονται να δραστηριοποιούνται στις αναδυόμενες αγορές.
Το Ελληνικό χρηματιστήριο θα παραμείνει στην λίστα παρακολούθησης (watch list) αλλά το σημαντικό είναι ότι η εγχώρια αγορά μετοχών πληροί τα 21 κριτήρια που  θέτει ο αγγλικός οίκος Ftse για να παραμείνει μία αγορά στις ώριμες και ανεπτυγμένες.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του www.bankingnews.gr η ενημέρωση από τον αγγλικό οίκο FTSE προς τον κ. Καπράλο θα γίνει ηλεκτρονικά το αργότερο αύριο το πρωί ή απόψε το απόγευμα.
Να σημειώσουμε ότι όπως είχε δηλώσει πριν από 15 ημέρες στο Λονδίνο και στο www.bankingnews.gr o κ. Καπράλος, « η συνάντηση με τον επικεφαλής του αγγλικού οίκου Ftse πήγε καλά». Στην συνάντηση είχε παραβρεθεί και ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Αναστάσιος Γαβριηλίδης.

Ανέστης Ντόκας
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης