Τελευταία Νέα
Επί του Πιεστηρίου

Χ.Α.: Η κίνηση του spread τις τελευταίες μέρες πιθανότατα να προεξοφλεί μία θετική εξέλιξη

tags :
Χ.Α.: Η κίνηση του spread τις τελευταίες μέρες πιθανότατα να προεξοφλεί μία θετική εξέλιξη

Η αγορά δεν μπόρεσε να απειλήσει το επίπεδο 600 στον ΓΔ ενώ μας έδωσε και έξοδο από την θέση long που ήμασταν από την 31η Αυγούστου. Ο 25άρης αντίστοιχα χρειάζεται και πάλι μία διάσπαση του 1594 για να μας δώσει και πάλι αγοραστικό σήμα.

Μία διάσπαση του 1500 επιπέδου που είναι και σημαντική στήριξη θα μπορούσε να μας δώσει συνέχιση της κίνηση στο μεγάλο 1458. Το 1545 επίπεδο έχει γίνει σημαντική κοντινή μας αντίσταση. Το κλείσιμο της εβδομάδας μας βρήκε με υλοποιημένο τον ανασχηματισμό που περιμέναμε εδώ και μεγάλο διάστημα χωρίς ουσιαστικές αλλαγές τουλάχιστον στο υπουργείο οικονομικών κάτι που δείχνει πως υπάρχει ισορροπία ανάμεσα σε κυβέρνηση και δανειστές στο κομμάτι της διαπραγμάτευσης με το υπουργείο.

Ένα ακόμα σημαντικό γεγονός που έδωσε και κίνηση στον ΟΠΑΠ ήταν επιτέλους ρύθμιση νόμου για τα VLTS που εδώ και χρόνια αράχνιαζε στα συρτάρια του υπουργείου. Η κυβέρνηση προσδοκά σε ένα γρήγορο κλείσιμο της αξιολόγησης μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου μιας και κάτι τέτοιο θα μπορούσε να κάνει την διαφορά και παράλληλα την έκπληξη μιας και έχουμε συνηθίσει να κινείται με πολύ αργούς ρυθμούς.

Οι θεσμοί επιστρέφουν στις 14 στην Αθήνα για την συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Αν η κυβέρνηση καταφέρει και κλείσει έστω και μέχρι τέλος του χρόνου την β’ αξιολόγηση το πιο πιθανό είναι να δούμε κάποιες θετικές εξελίξεις από πλευράς θεσμών θέλοντας και οι δύο πλευρές να θυμηθούμε και πάλι το 2014… που μας φαίνεται μακρινό. Η κίνηση του spread τις τελευταίες μέρες πιθανότατα να προεξοφλεί μία θετική εξέλιξη μιας και μέσα σε μικρό διάστημα έχει πέσει κατακόρυφα από τις 860 στις 760 μονάδες. Θυμίζουμε πως το 2014 όταν κάναμε δοκιμαστική έξοδο στις αγορές ήμασταν κάτω από τις 500 ενώ το πρόσφατο χαμηλό του ήταν πέριξ των 700.

fast-fina

Greek Market WEEKLY Overview

Μπορεί οι δείκτες να μας έδωσαν έξοδο παρόλα αυτά ακόμα πάνω από τις μισές μας επιλογές είναι σε long κατάσταση με κοντινά stop παρόλα αυτά. Οι επιλογές μας είναι στο -2,23% από αρχές έτους με τον ΓΔ να χάνει 9,10% , τον f25 17,82% και τον τραπεζικό 45,33% δείχνοντας πως το μεγάλο μας πρόβλημα παραμένει ο τραπεζικός κλάδος με την αγορά να περιμένει πρώτα τις διοικητικές εξελίξεις αλλά και το τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια.

Αυτό είναι και το ουσιαστικό “παίγνιο” που θα κάνει την διαφορά για το μέλλον τόσο στον κλάδο όσο και στην οικονομία. Θυμίζουμε πως ρυθμιστής είναι το ΤΧΣ μιας και είναι ο μεγαλομέτοχος στις περισσότερες των περιπτώσεων. Μπορεί όλα να δείχνουν πως είμαστε ακόμα σε πολύ άσχημη φάση στην οικονομία, μπορεί να μην έχουμε ακόμα εμπιστοσύνη εκ μέρους ξένων επενδυτών κάτι που έχουμε τόσο ανάγκη…

Παρόλα αυτά η Ελλάδα δεν παύει να παραμένει στο στόχαστρο τους παρατηρώντας περισσότερο από μακριά και περιμένοντας τον χρόνο εκείνο που θα καταλάβουν ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να προχωρήσουν σε επενδύσεις. Ξέρουν πως πλέον δεν φοβούνται πολιτικά το μέλλον, μιας και αν δεν τα καταφέρει η σημερινή κυβέρνηση δύσκολα οι λαϊκιστικές φαμφάρες θα μπορέσουν και πάλι να κερδίσουν την παρτίδα…

Image result for fast finance αεπευ

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ

FAST FINANCE SEC

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης