Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η Κίνα θα μπορούσε να μετατρέψει την Ταϊβάν στον επόμενο Λίβανο

tags :
Η Κίνα θα μπορούσε να μετατρέψει την Ταϊβάν στον επόμενο Λίβανο
Η Κίνα θα μπορούσε να μετατρέψει την Ταϊβάν στον επόμενο Λίβανο
Η Κίνα έχει δώσει προειδοποίηση προς την Ταϊβάν, εν μέσω της συνεχιζόμενης αναταραχής μεταξύ των δύο χωρών της ανατολικής Ασίας.
Σύμφωνα με την κινεζική έκδοση The Global Times, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) της Κίνας έχει πολλές επιλογές στο τραπέζι, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας να μετατραπεί η Ταϊβάν σε άλλο Λίβανο.
«Ο PLA έχει πολλές επιλογές, συμπεριλαμβανομένης της διέλευσης της “μεσαίας γραμμής”, που πετά πάνω από το νησί της Ταϊβάν και ακόμη και μετατρέπει την Ταϊβάν σε κατάσταση όπως το Λίβανο», ανέφερε η εφημερίδα».
«Αυτές οι επιλογές δεν οδηγούν αναγκαστικά σε πόλεμο.
Αρκούν για να αναγκάσουν τις αρχές της Ταϊβάν να αναπροσαρμόσουν τις ριζοσπαστικές τους πολιτικές» αναφέρουν οι Global Times.
Η «κατάσταση που μοιάζει με το Λίβανο» αναφέρεται στον εμφύλιο πόλεμο δεκατεσσάρων ετών (1975-1989) στον οποίο η μικρή χώρα στη ΝΑ Μεσόγειο έγινε πεδίο μάχης ανάμεσα σε ξένες οντότητες όπως το Ισραήλ, η Συρία και ο Οργανισμός Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης.
Το Ισραήλ τελικά χρησιμοποίησε τον Λίβανο για να πολεμήσει τον εναντίον του Οργανισμού Απελευθέρωσης της Παλαιστίνης, περιορίζοντας παράλληλα την επιρροή της Συρίας από το νότιο τμήμα της χώρας.
«Η Ουάσιγκτον επιλέγει τον λάθος τόπο, τον χρόνο και τον αντίπαλο με την ελεύθερη ναυσιπλοΐα στα Στενά της Ταϊβάν», προειδοποιούν οι Global Times.
Αν οι ΗΠΑ στείλουν στρατό στην Ταϊβάν, η Κίνα θα επιτεθεί, ανέφερε το άρθρο.
Εάν οι ΗΠΑ πουλήσουν στην Ταϊβάν εξελιγμένα μαχητικά αεροσκάφη  F-16V, ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός θα απαντήσει.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης