Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Τουρκία: Ο Erdogan υποσχέθηκε δωρεάν φυσικό αέριο εν όψει των εκλογών

Τουρκία: Ο Erdogan υποσχέθηκε δωρεάν φυσικό αέριο εν όψει των εκλογών
Η τελετή αυτή ήταν η πιο πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει μεγάλα projects ενέργειας και υποδομών εν όψει των εκλογών
Ο Τούρκος πρόεδρος, Erdogan πάτησε τον διακόπτη για την πρώτη παράδοση φυσικού αερίου σε εγκαταστάσεις στην ξηρά από κοίτασμα που ανακαλύφθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και υποσχέθηκε παραδόσεις δωρεάν αερίου σε νοικοκυριά πριν τις εκλογές της 14ης Μαΐου.
Η τελετή αυτή ήταν η πιο πρόσφατη προσπάθεια της κυβέρνησης να δείξει μεγάλα projects ενέργειας και υποδομών εν όψει των εκλογών, με δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως ο Erdogan θα μπορούσε να νικηθεί μετά από δύο δεκαετίες στην εξουσία.
«Θα παρέχουμε φυσικό αέριο για κατανάλωση από νοικοκυριά μέχρι και 25 κυβικών μέτρων τον μήνα για έναν χρόνο» είπε ο Ερντογάν κατά τα εγκαίνια εγκαταστάσεων αερίου στη βόρεια επαρχία Ζονγκουλντάκ.
Όπως σημείωσε, απεριόριστο αέριο για κατανάλωση από όλα τα νοικοκυριά θα είναι δωρεάν για τον επόμενο μήνα.
Αέριο ανακαλύφθηκε στο κοίτασμα Σακάρια στα ανοιχτά του Ζονγκουλντάκ το 2020 και στο Καϊτσούμα-1 δίπλα πέρυσι, με τον συνολικό όγκο να έχει έκτοτε υπολογιστεί στα 710 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.
Η Τουρκία βασίζεται σε εισαγωγές από τη Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν και το Ιράν, καθώς και σε εισαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου από το Κατάρ, τις ΗΠΑ, τη Νιγηρία και την Αλγερία.
Η εγχώρια παραγωγή αντιπροσώπευε κάτω του 1% της κατανάλωσης το 2021, σύμφωνα με δεδομένα της αρχής EPDK.
Ο Erdogan είπε πως αρχικά θα παράγονται 10 εκατ. κυβικά μέτρα την ημέρα από τα κοιτάσματα της Μαύρης Θάλασσας, με την παραγωγή να αυξάνεται στα 40 εκατομμύρια την επόμενη περίοδο. «Όταν φτάσουμε την πλήρη χωρητικότητα, θα είμαστε σε θέση να καλύψουμε περίπου το 30% της εγχώριας κατανάλωσης ετησίως» πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης