Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Αστείες δικαιολογίες από το υπουργείο Εξωτερικών για τον διασυρμό της Ελλάδας στον ΟΗΕ με το ψήφισμα για τη Γάζα

Αστείες δικαιολογίες από το υπουργείο Εξωτερικών για τον διασυρμό της Ελλάδας στον ΟΗΕ με το ψήφισμα για τη Γάζα
Ρεσιτάλ υποκρισίας και πλήθος αντιφάσεων από το υπουργείο Εξωτερικών - Δεν μπορεί να κρυφτεί η υποτέλεια της Ελλάδας στις ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Με φθηνές δικαιολογίες προσπαθεί το υπουργείο Εξωτερικών να εξηγήσει την ανεξήγητη στάση της Ελλάδας στον ΟΗΕ και την επιλογή της αποχής από το ψήφισμα για την ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα.
Το υπουργείο Εξωτερικών ισχυρίζεται ότι η Ελλάδα παραμένει συνεπής στην εξωτερική πολιτική αρχών και από την πρώτη στιγμή της κρίσης στη Μέση Ανατολή και τήρησε ισόρροπη στάση, σεβόμενη τις αρχές και αξίες του διεθνούς δικαίου, ως δύναμη σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή, αναδεικνύοντας την υποχρέωση προστασίας των αμάχων και της δημιουργίας ανθρωπιστικών διαδρομών.
Σε ένα ρεσιτάλ υποκρισίας και αντιφάσεων, οι διπλωματικές πηγές ισχυρίζονται ότι με αυτό το σκεπτικό απείχαν από την ψηφοφορία για την έγκριση σχετικού σχεδίου ψηφίσματος αραβικών χωρών στο πλαίσιο του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ευρισκόμενο σε δεινή θέση το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει τα ακόλουθα:

«1. Η αποχή στο πλαίσιο του ΟΗΕ δεν ισοδυναμεί σε καμία περίπτωση με καταψήφιση. Αντιθέτως, είναι δημιουργική, υπό την έννοια ότι η χώρα δεν προσμετράται στους παρόντες και άρα διευκολύνεται η επίτευξη ειδικής πλειοψηφίας των δύο τρίτων.

2. Η Ελλάδα συντάχθηκε με την πλειονότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης: 15 χώρες απείχαν έναντι 8 που υπερψήφισαν και 4 που καταψήφισαν.

3. Η Ελλάδα υπήρξε δημιουργική προτείνοντας στο στάδιο των εσωτερικών διαδικασιών ορισμένες σημειακές παρεμβάσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να είχαν διευκολύνει την ευρύτερη πλειοψηφία.

4. Η Ελλάδα υπερψήφισε τροπολογία του Καναδά για τη ρητή καταδίκη της τρομοκρατικής δράσης εκ μέρους της Hamas με την υιοθέτηση της οποίας θα ήταν δυνατόν να περάσει το ψήφισμα από όλες τις χώρες. Τελικά αν και πλειοψήφισε δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των δύο τρίτων (88 υπέρ 55 κατά)».

Υπενθυμίζεται ότι το ψήφισμα υπερψήφισαν χώρες της ΕΕ, όπως Γαλλία, Ισπανία, Πορτογαλία γεγονός το οποίο το υπουργείο Εξωτερικών αποσιωπά, προκειμένου να ρίξει σκόνη στην απόλυτη πρόσδεση της Ελλάδας στο άρμα των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης