Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Η Ευρωζώνη δεν θα συναινέσει σε ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος - H βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται βιώσιμες πολιτικές - Στο κατώφλι μιας bull market οι ευρωπαϊκές αγορές! Αγοράστε τράπεζες!

Societe Generale: Η Ευρωζώνη δεν θα συναινέσει σε ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος - H βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται βιώσιμες πολιτικές - Στο κατώφλι μιας bull market οι ευρωπαϊκές αγορές! Αγοράστε τράπεζες!
"H βιώσιμη ανάπτυξη χρειάζεται βιώσιμες πολιτικές". Αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει στους Ευρωπαίους ηγέτες η Societe Generale, μέσω της νέας έκθεσής της "Multi Asset Portfolio - Epicentre of the crisis shifting to emerging markets", την οποία εξασφάλισε και παρουσιάζει το www.bankingnews.gr.
Όπως εκτιμούν οι αναλυτές της γαλλικής επενδυτικής τράπεζας, η πολιτική που θα ακολουθήσει η Ευρωζώνη, τώρα που τέλειωσαν οι γερμανικές εκλογές, συνοψίζεται στα εξής:
- Περαιτέρω λιτότητα και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις
- Καμία διαγραφή χρέους
- Έλαχιστη διάθεση για έκδοση ευρωομολόγου.
Επί της ουσίας, η Societe Generale θεωρεί πως δύσκολα οι Ευρωπαίοι εταίροι θα συναινέσουν σε ένα νέο haircut στο ελληνικό χρέος.
Εστιάζοντας η γαλλική τράπεζα στην πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, διαπιστώνει πως για τα επόμενα τρίμηνα η ανάπτυξη θα είναι σχεδόν στάσιμη.
Όσο για την πορεία των οικονομικών του Νότου, προβλέπει εξαιρετικά επώδυνη την επόμενη μέρα, αφού συνεχίζεται η υλοποίηση των αυστηρών προγραμμάτων δημοσιονομικής προσαρμογής.
"Τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην κατεύθυνση εφαρμογής των αναγκαίων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων", σπεύδει ωστόσο να αναγνωρίσει η Societe Generale.
H γαλλική επενδυτική τράπεζα δηλώνει ρητά και κατηγορηματικά long για τις ευρωπαϊκές μετοχές, προαναγγέλλοντας μάλιστα πως εισέρχονται στο κατώφλι μιας νέας bull market.
"Oι βελτιώσεις σε διαρθρωτικό επίπεδο, όπως η σταδιακή μείωση των ελλειμμάτων, η ισορροπία μεταξύ μεταρρυθμίσεων και δημοσιονομικής προσαρμογής, οι προσπάθειες για τη σύσταση της τραπεζικής ένωσης, καθιστούν εξαιρετικά ελκυστικές τις φθηνές ευρωπαϊκές μετοχές", σχολιάζουν οι αναλυτές της Societe Generale.
Σθεναρή ψήφο εμπιστοσύνης δίδει κυρίως στις τραπεζικές μετοχές, ενόψει της έναρξης της αξιολόγησης της ποιότητας των assets των ευρωπαϊκών τραπεζών. "Δηλώνουμε long για τις τραπεζικές μετοχές στην Ευρωζώνη", διαμηνύει η γαλλική επενδυτική τράπεζα.

Μ.Φ.
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης