Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bundesbank: Ιστορικό project η δημιουργία της τραπεζικής ένωσης - Το ευρωπαϊκό banking περνά από την εποχή του bail out στην εποχή του bail in

Bundesbank: Ιστορικό project η δημιουργία της τραπεζικής ένωσης - Το ευρωπαϊκό banking περνά από την εποχή του bail out στην εποχή του bail in

Επιτακτική ανάγκη να υπάρξει συμφωνία για τη σύσταση του ενιαίου μηχανισμού εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών

Ιστορικό project για την Ευρωζώνη χαρακτηρίζει τα σχέδια των Ευρωπαίων για τη σύσταση μιας πραγματικής τραπεζικής ένωσης ο Andreas Dombret, κορυφαίος αξιωματούχος της κεντρικής γερμανικής τράπεζας, της Bundesbank.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε συνέδριο, η μεγαλύτερη πρόκληση για την Ευρωζώνη στην τρέχουσα συγκυρία δεν είναι άλλη από τη διαδικασία αξιολόγησης της ποιότητας των assets των ευρωπαϊκών τραπεζών.
Είναι άκρως απαραίτητο, διαμηνύει ο Dombret, οι ευρωπαϊκές τράπεζες να πείσουν τις διεθνείς αγορές για την "υγεία" των ισολογισμών τους, αλλά και για το ότι είναι σε θέση να επιλύσουν όλα τους τα προβλήματα, προτού η ΕΚΤ αναλάβει την εποπτεία τους στα τέλη του 2014.
"Η εκκαθάριση των ισολογισμών των ευρωπαϊκών τραπεζών αποτελεί βασικό προϋπόθεση για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης στο ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα", τόνισε ο ίδιος.
Κατά τον αξιωματούχο της Bundesbank, γίνεται πλέον αντιληπτό από όλους πως οι ευρωπαϊκές τράπεζες πρέπει να περάσουν από την εποχή του bail out στην εποχή του bail in.
Όπως εξηγεί επίσης ο Dombret, για να διασφαλιστεί η επιτυχία της τραπεζικής ένωσης στην Ευρωζώνη, πέραν του μηχανισμού εποπτείας των τραπεζών, θα πρέπει άμεσα να υπάρξει συμφωνία και για τον ενιαίο μηχανισμό εκκαθάρισης των τραπεζών.

 


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης