Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Exotix - Ρευστοποιήσεις στο χρηματιστήριο λόγω της αβεβαιότητας για το φόρο υπεραξίας

tags :
Exotix - Ρευστοποιήσεις στο χρηματιστήριο  λόγω της αβεβαιότητας για το φόρο υπεραξίας
Ποιοι άλλοι παράγοντες επηρεάζουν αρνητικά την αγορά - Που εντοπίζονται ευκαιρίες
Σε ρευστοποιήσεις μετοχών έχει οδηγήσει η επικείμενη θέσπιση του φόρου υπεραξίας, κυρίως από τους μικρομετόχους, εκτιμά σε ανάλυσή της για το ελληνικό χρηματιστήριο η Exotix.
Όπως τονίζουν οι αναλυτές, υπάρχει διάχυτη αβεβαιότητα γύρω από τον φόρο, γεγονός που οδηγεί σε ρευστοποιήσεις.
Να σημειωθεί ότι το τελευταίο διάστημα, οι αντιδράσεις στις προωθούμενες αλλαγές στη φορολόγηση των χρηματιστηριακών συναλλαγών είναι έντονες, κυρίως από τους μικροεπενδυτές και τις εισηγμένες επιχειρήσεις.

Απειλή το πολιτικό ρίσκο
Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν το Χ.Α είναι η επιφυλακτικότητα σχετικά με το ρίσκο και η απειλή εκτροχιασμού της οικονομίας, παρά την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα στο δημοσιονομικό πεδίο.
Ειδικότερα, ο οίκος επισημαίνει ότι η διάθεση για μείωση του επενδυτικού ρίσκου, αποτυπώνεται στη μείωση του μεριδίου της Templeton στην Jumbo.
Υπενθυμίζεται ότι το ποσοστό της Franklin Templeton Institutional LLC στην Jumbo, υποχώρησε κάτω από το 10%.

Δε λείπουν οι ευκαιρίες
Ωστόσο, παρά την επιφυλακτικότητα που εκφράζει στην ανάλυσή της, η Exotix εντοπίζει και ευκαιρίες στην ελληνική χρηματιστηριακή αγορά.
Η ΔΕΗ είναι μία από τις επενδυτικές ευκαιρίες, καθώς σύμφωνα με την Exotix, θα ωφεληθεί από την απελευθέρωση των τιμολογίων και την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας σε ανάπτυξη.
Η Exotix εντοπίζει ευκαιρίες και στον κλάδο της εμπορικής νατυιλίας για αυτό προτείνει τοποθετήσεις στις Diana Shipping και Navios Maritime, εταιρείες εισηγμένες στο NYSE.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης