Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

FSB – Τα funds και όχι οι… τράπεζες «απειλούν» πλέον, την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα - Όριο ασφάλειας τα 100 δισ. δολάρια

tags :
FSB – Τα funds και όχι οι… τράπεζες «απειλούν» πλέον, την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα - Όριο ασφάλειας τα 100 δισ. δολάρια
Τι αναφέρει η έκθεση του Financial Stability Board
Τα funds με ενεργητικό άνω των 100 δισ. δολαρίων είναι αρκετά μεγάλα για να… καταρρεύσουν, υποστηρίζει σε έκθεσή του, το Financial Stability Board των 20 μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη.
Ειδικότερα, σε ειδική του έκθεση για τη σταθερότητα των funds, το FSB διαμηνύει πως όσα funds διαθέτουν ενεργητικό άνω των 100 δισ. δολαρίων είναι σχεδόν αδύνατον να καταρρεύσουν, καθώς το μεγάλο τους μέγεθος λειτουργεί ως «σωσίβιο».
Την ίδια ώρα, η συστημική ευστάθεια όσων hedge funds διαθέτουν ενεργητικό μεταξύ 400 και 600 εκ. δολαρίων, εμπίπτει στις αρμόδιες εθνικές αρχές, καθώς μία ενδεχόμενη κατάρρευσή τους ίσως συντελέσει στο «ξέσπασμα» μίας νέας χρηματοπιστωτικής κρίσης.
«Οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα έλκονται από την κατάρρευση χρηματοπιστωτικών οργανισμών, εξαιρουμένων πλέον, των τραπεζών και των ασφαλιστικών εταιρειών» υποστηρίζει χαρακτηριστικά ο Mark Carney, επικεφαλής της FSB και της Bank of England.
Το FSB συνιστά το συμβούλιο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας των 20 ισχυρότερων οικονομιών του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης