Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bank of America - Οριακό το dilution για τους μετόχους της Alpha Bank - Τιμή στόχος τα 0,76 ευρώ

Bank of America - Οριακό το dilution για τους μετόχους της Alpha Bank - Τιμή στόχος τα 0,76 ευρώ
Μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής της ενίσχυσης θα είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη
Διατηρώντας τη σύσταση της ουδετερότητας (neutral) για τη μετοχή της Alpha Bank, η Bank of America Merrill Lynch, εκτιμά ότι η τράπεζα, μετά την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής της ενίσχυσης θα είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένη.
Σύμφωνα με την Bank of America Merrill Lynch η Alpha Bank προσέλκυσε το ισχυρό ενδιαφέρον των επενδυτών στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της.
Μετά την έγκριση από την Έκτακτη Γενική Συνέλευση στις 28 Μαρτίου, η τράπεζα θα αυξήσει το αριθμό μετοχών κατά 1,846 δισ. νέες μετοχές (17% του υφιστάμενου αριθμού μετοχών, ή 14% του νέου αριθμού των μετοχών).
Η κεφαλαιακή αύξηση θα αυξήσει το δείκτη Core Tier 1 κατά 2,3 ποσοστιαίες μονάδες, εκ των οποίων οι 1,8 μονάδες δαπανηθούν για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών.
Οι υφιστάμενοι μέτοχοι θα υποστούν πολύ μικρό dilution, καθώς το μεγαλύτερο μέρος των νέων κεφαλαίων θα κατευθυνθεί για την αποπληρωμή των προνομιούχων μετοχών.
Σύμφωνα με την Βank of America Merrill Lynch... η Alpha Bank θα μπορέσει να επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς απόδοσης ενεργητικού από το 2015.
Η ζήτηση δανείων θα παραμείνει καθηλωμένη έως το 2017, ενώ εκτιμάται ότι η δημιουργία κεφαλαίου θα ξεπεράσει την αύξηση χορηγήσεων.
Δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο η αύξηση των δεικτών κεφαλαιακής επάρκειας να οδηγήσει σε επανέναρξη της διανομής μερίσματος κάποια στιγμή στο μέλλον, αλλά όχι άμεσα.
Η τιμή στόχος για την Alpha Bank παραμένει στα 0,76 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης