Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Dijsselbloem (πρόεδρος Eurogroup) - Δηλώνει ικανοποιημένος από την εφαρμογή του προγράμματος

Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Dijsselbloem (πρόεδρος Eurogroup)  - Δηλώνει ικανοποιημένος από την εφαρμογή του προγράμματος
Την Κύπρο θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Τ. Ηoyer
Την Δευτέρα θα βρίσκεται στην Κύπρο ο Πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem, ένα χρόνο μετά το μνημόνιο που επιβλήθηκε.
Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο νησί ο J. Dijsselbloem αναμένεται να εκφράσει και ο ίδιος τα συγχαρητήριά του στην κυβέρνηση για το έργο, που έχει επιτελέσει μέχρι τώρα.
Οπως μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, αναμένεται να καλέσει τις κυπριακές αρχές να συνεχίσουν τους ρυθμούς υλοποίησης του μνημονίου, ώστε να ανακτηθεί η αξιοπιστία της οικονομίας και να επιστρέψει η εμπιστοσύνη προς το χρηματοπιστωτικό σύστημα.       
Ο Πρόεδρος του Eurogroup αναμένεται να τονίσει ότι πρέπει να συνεχιστεί η υλοποίηση του προϋπολογισμού, να διατηρηθεί η δημοσιονομική πειθαρχία και να συνεχιστούν με έντονους ρυθμούς οι προσπάθειες για δημιουργία συνθηκών, που θα επιτρέψουν την επιστροφή της χώρας σε ανάπτυξη.   
Στις 8.30 το πρωί θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ενώ αργότερα θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Την Κύπρο θα επισκεφθεί την Πέμπτη ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, Τ. Ηoyer, προκειμένου να υπογράψει με τον Υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, και το Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Κληρίδη, σύμβαση χρηματοδότησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Κατά την διάρκεια της παραμονής του στη Λευκωσία ο κ. Hoyer θα συναντηθεί με μέλη της κυβέρνησης αλλά και με εκπροσώπους του τραπεζικού τομέα.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης