Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Τουρκία: Κρίνεται την Παρασκευή η αξιολόγηση Baa3 από Moody's - Δεν ανησυχεί για υποβάθμιση η κυβέρνηση

Τουρκία: Κρίνεται την Παρασκευή η αξιολόγηση Baa3 από Moody's - Δεν ανησυχεί για υποβάθμιση η κυβέρνηση
Στην τελική ευθεία εισέρχεται η Τουρκία για τις προεδρικές εκλογές της 10ης Αυγούστου
Κρίνεται την ερχόμενη Παρασκευή η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Τουρκίας από τον αμερικανικό οίκο αξιολόγησης Moody's.
Ο οίκος αναμένεται να δώσει στη δημοσιότητα τη νέα του έκθεση για την πορεία και τις προοπτικές της τουρκικής οικονομίας, μεταβάλλοντας πιθανώς και την αξιολόγηση της χώρας.
Υπενθυμίζεται εδώ πως ο οίκος Moody's αξιολογεί με Baa3 και αρνητικό outlook την πιστοληπτική ικανότητα της Τουρκίας.
"Δεν θα υπάρξει υποβάθμιση της τουρκικής οικονομίας από τη Μοοdy's την Παρασκευή", δήλωσε σήμερα κορυφαίο στέλεχος της τουρκικής κυβέρνησης.
Στο μεταξύ, στην τελική ευθεία εισέρχεται η Τουρκία για τις προεδρικές εκλογές της 10ης Αυγούστου, με τον Τούρκο πρωθυπουργό R. T. Εrdogan να αποτελεί το αδιαφιλονίκητο φαβορί και να θέλει να δημιουργήσει μια ηγεσία τόσο ισχυρή όσο αυτή του ιδρυτή του σύγχρονου κράτους στην Τουρκία, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ.
Νίκη του Εrdogan ως του πρώτου απευθείας από τον λαό εκλεγμένου προέδρου στην ιστορία της χώρας, επισημαίνεται σε άρθρο του Bloomberg, θα του επιτρέψει να αποκτήσει τον έλεγχο του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και να αποφασίζει για τη χρήση στρατιωτικής ισχύος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης