Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βernstein: Έρχονται εκροές κεφαλαίων έως 30% από την Pimco - Η αποχώρηση του Gross θα φέρει πτώση -13% για τη μετοχή της μητρικής, Allianz

tags :
Βernstein: Έρχονται εκροές κεφαλαίων έως 30% από την Pimco - Η αποχώρηση του Gross θα φέρει πτώση -13% για τη μετοχή της μητρικής, Allianz
Εάν οι εκροές κεφαλαίων από την Pimco ανέλθουν στο 10% τότε η πτώση της μετοχής της Allianz θα φτάσει το -2%
Kίνδυνο πτώσης της μετοχής της Allianz, από -2% έως και -13%, προβλέπει η Βernstein, λόγω των αλυσιδωτών εξελίξεων που προκάλεσε η ανακοίνωση περί αποχώρησης του Bill Gross, από την Pimco, θυγατρική της Allianz.
"H μετοχή της Allianz δεν αποκλείεται να χάσει έως και το 13% της αξίας της", προειδοποιεί η Bernstein, αποτιμώντας όλες τις εξελίξεις των τελευταίων ωρών.
"H Pimco έχασε τον αρχηγό της. Το μεγαλύτερο fund διαχείρισης ομολόγων παγκοσμίως βρίσκεται ακέφαλο", σχολιάζουν οι αναλυτές της Bernstein.
Ταυτόχρονα, προβλέπουν εκροές κεφαλαίων από την Pimco, από 10% έως και 30% επί του συνόλου των assets της...
Εάν οι εκροές κεφαλαίων από την Pimco ανέλθουν στο 10% επί του συνόλου των assets της, τότε η πτώση της μετοχής της μητρικής της, της Allianz, θα φτάσει το -2%.
Εάν οι εκροές κεφαλαίων από την Pimco ανέλθουν στο 30% επί του συνόλου των assets της, τότε η πτώση της μετοχής της μητρικής της, της Allianz, θα φτάσει το -13%, αναλύει η Bernstein.
Όπως έχει αναφέρει το www.bankingnews.gr, τον παγκοσμίου κλίμακας κολοσσό στην αγορά ομολόγων Pimco αφήνει ο Bill Gross, έχοντας ήδη συμφωνήσει να αναλάβει επικεφαλής επενδύσεων σταθερού εισοδήματος στην Janus Capital Group.
Ο Gross θα αναλάβει το δύσκολο έργο να καθιερώσει στην επενδυτική κοινότητα την Janus, η οποία ιδρύθηκε στο Newport Beach, της Καλιφόρνια, υπό τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, Richard M. Weil.
Ο Bill Gross έχει πολυετή υποδειγματική πορεία στην αγορά ομολόγων, ενώ ήταν ένας εκ των βασικών συντελεστών της καθιέρωσης της Pimco στην αγορά ομολόγων.
Ο 70χρονος Gross, συνιδρυτής και επικεφαλής επενδύσεων της Pimco, είχε υπό τη διαχείρισή του περιουσιακά στοιχεία 1,97 τρισ. δολαρίων.
Παράλληλα, το προφίλ της έχει πληγεί από την αιφνίδια αποχώρηση του διευθύνοντος συμβούλου της, M. El - Erian.
Οι εκροές κεφαλαίων από το Total Return του Bill Gross, συνιδρυτοή της Pimco και βασικού εμπνευστή των επενδυτικών προϊόντων της εταιρείας, ήταν συνεχείς το τελευταίο 16μηνο λόγω των χαμηλότερων αποδόσεων σε σχέση με ανταγωνιστές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης