Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

HSBC: Ράλι έως +18% στις ευρωαγορές έως το τέλος του 2014 - Ώθηση από το QE της ΕΚΤ

HSBC: Ράλι έως +18% στις ευρωαγορές έως το τέλος του 2014 - Ώθηση από το QE της ΕΚΤ
Πιθανή και η αγορά εταιρικών ομολόγων από την ΕΚΤ
Αν και για την ολοκλήρωση του 2014 απομένουν μόλις 40 ημέρες, εντούτοις οι αναλυτές της HSBC διαβλέπουν μεγάλο περιθώριο ανόδου για τις ευρωπαϊκές μετοχές!
Ειδικότερα, ο Benjamin Pedley, αναλυτής της HSBC, σε σημείωμά του, καθιστά σαφές πως οι ευρωπαϊκές μετοχές ενδέχεται να καταγράψουν ένα ράλι της τάξης του +17% με +18% έως το τέλος του 2014!
Η εκτίμηση της βρετανικής τράπεζας εδράζεται σύμφωνα με τον B. Pedley, στην αισιοδοξία των επενδυτών περί πρόσθετης δράσης εκ μέρους της ΕΚΤ.
«Τους επόμενους δύο μήνες - ή ακόμη και εντός του μήνα – η ΕΚΤ ενδέχεται να υιοθετήσει πρόσθετα μέτρα» εξηγεί χαρακτηριστικά, αιτιολογώντας την εκτίμηση για μίνι ράλι κατά τις τελευταίες ημέρες του 2014.
«Ο M. Draghi έχει προβεί στην λήψη αρκετών μέτρων, αλλά είναι αρκετά πιθανό το επόμενο βήμα να αφορά την αγορά κρατικών ομολόγων και ίσως και των εταιρικών» σημειώνει χαρακτηριστικά.
«Εάν οι εκτιμήσεις για τη δράση της ΕΚΤ επιβεβαιωθούν, τότε θα αποτελέσουν έναν ισχυρό… βατήρα για τις ευρωπαϊκές μετοχές» συμπεραίνει ο αναλυτής της HSBC.
Ας σημειωθεί πως σε επίπεδο έτους, οι πανευρωπαϊκοί δείκτες FTSEurofirst 300 και Stoxx 600 καταγράφουν άνοδο της τάξης του +3%.
Εκτός της HSBC, bullish market διαβλέπουν και οι αναλυτές της JP Morgan και UBS.
Άλλωστε, η ελβετική τράπεζα εκτιμά πως ο Stoxx 600 θα καταγράψει άνοδο +13% έως το τέλος του 2015.
Βέβαια, υπάρχουν αναλυτές, οι οποίοι δεν συμμερίζονται το αισιόδοξο outlook των αγορών, καθώς προειδοποιούν πως το πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην Ευρωζώνη, δεδομένης και της αμφίβολης νομικής του ευστάθειας.
Ας σημειωθεί πως ο FTSEurofirst 300 διαπραγματεύεται αυτή την περίοδο στις 1.359 μονάδες και ο Stoxx 600 στις 339 μονάδες.








Γεράσιμος Χιόνης
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης