Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El Pais: Έκαψε τα χαρτιά του ο Σαμαράς με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής

El Pais: Έκαψε τα χαρτιά του ο Σαμαράς με την επίσπευση της προεδρικής εκλογής
Με ανησυχία βλέπει η Ε.Ε. πιθανή νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές
Έκαψε τα χαρτιά του ο έλληνας πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, επισπεύδοντας την προεδρική εκλογή κατά δύο μήνες, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Pais, η οποία σημειώνει ότι πλέον έμεινε, όχι μόνο χωρίς χαρτιά, αλλά και χωρίς κυβέρνηση.
Στις εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου, φαβορί για τη νίκη προβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάτι που αν συμβεί, όπως σημειώνεται, θα αποτελέσει την πρώτη νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα, αλλά και την πρώτη ενός αντι-μνημονιακού κόμματος στην Ε.Ε., η οποία βλέπει με ανησυχία πιθανή ανέλιξή του στην εξουσία εξαιτίας των απόψεών του σχετικά με την τρόικα και την αναδιάρθρωση του χρέους.
Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο ΣΥΡΙΖΑ συχνά παρομοιάζει την κατάσταση στην Ελλάδα ως ένα μεταπολεμικό τοπίο, που έχει πληγεί από τη διάρκειας έξι ετών ύφεση, μια χώρα που οι πολίτες της είναι κατά 40% πιο φτωχοί απ' ό,τι το 2008, λεκτική που χρησιμοποίησε και μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στο ελληνικό κοινοβούλιο για την προεδρική εκλογή:
«Με τη βούληση των πολιτών, η πολιτική λιτότητας θα αποτελεί σύντομα παρελθόν», σημείωσε, προσθέτοντας ότι «ήδη έχει αρχίσει το μέλλον».
Στο άρθρο τέλος γίνεται αναφορά στις ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στην πτώση του δικομματισμού, εξαιτίας της επιδείνωσης των συνθηκών ζωής, με την ανεργία να υπερβαίνει το 25% και να φθάνει το 50% μεταξύ των νέων, το ένα τρίτο του πληθυσμού στα όρια της φτώχειας και τρία εκατομμύρια άτομα χωρίς κάλυψη στην υγεία, στοιχεία που οδήγησαν στη ανάδειξη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη δημιουργία μικρότερων κομμάτων, όπως το Ποτάμι, που θα μπορούσαν να αποτελέσουν κλειδί για τον σχηματισμό κυβέρνησης τον Ιανουάριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης