Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

El País: Ο φόβος για τoν ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα

El País: Ο φόβος για τoν ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης στην Ελλάδα
Σε κλίμα πόλωσης η εκλογική αναμέτρηση στην Ελλάδα
Στο κλίμα πόλωσης στην Ελλάδα, μετά την προκήρυξη των εκλογών για τις 25 Ιανουαρίου, αναφέρεται άρθρο της ισπανικής εφημερίδας El País, όπου σημειώνεται ότι απόλυτος πρωταγωνιστής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι το φαβορί για τη νίκη με βάση το σύνολο των δημοσκοπήσεων.
Παράλληλα, τονίζεται ότι στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης κυριαρχούν τα θέματα της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και ο φόβος σχετικά με τις πολιτικές που προτίθεται να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που αναδειχθεί νικητής των εκλογών.
Μετά τη διάλυση του ελληνικού κοινοβουλίου, όπως τονίζεται, η θέση της απερχόμενης κυβέρνησης, της ηγεσίας της Ε.Ε. και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου είναι ομόφωνη: η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ απειλεί τη θεσμική σταθερότητα και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την αδύναμη οικονομική ανάπτυξη.
Αυτό που περισσότερο ανησυχεί τον δικομματισμό στην Ελλάδα, τις Βρυξέλλες και το ΔΝΤ είναι το κοινωνικο-οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, που προτείνει μεταξύ άλλων τη διαγραφή μέρους του χρέους, την πληρωμή του υπολοίπου μόνο αν δημιουργείται ανάπτυξη, ένα επείγον πρόγραμμα δημιουργίας θέσεων απασχόλησης, την αύξηση του βασικού μισθού.
Τέλος, τονίζεται ότι αν και ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται σε όλες τις δημοσκοπήσεις, δεν αποκλείεται η ψαλίδα μεταξύ των δύο κομμάτων να κλείσει ακόμη περισσότερο εξαιτίας του φόβου των πολιτών για μια επιστροφή στην κρίση.
Ωστόσο, άλλοι αναλυτές σημειώνουν ότι οι απειλές από το Βερολίνο ή τις Βρυξέλλες θα μπορούσαν να έχουν σαν αποτέλεσμα περισσότερος κόσμος να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης