Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Exotix: Υποβάθμισε σε «hold» τα ελληνικά GDP warrants – Προβλέπει παράταση του προγράμματος Ε.Ε.-ΔΝΤ

Exotix: Υποβάθμισε σε «hold» τα ελληνικά GDP warrants – Προβλέπει παράταση του προγράμματος Ε.Ε.-ΔΝΤ
Ποια τα σενάρια για το μετεκλογικό τοπίο στην Ελλάδα
Σε «hold» (διακράτηση) υποβάθμισε τα ελληνικά GDP warrants η επενδυτική εταιρεία Exotix με έκθεσή της με ημερομηνία 23 Ιανουαρίου 2015.
Όσον αφορά τις εκλογές, η Exotix εκτιμά ότι θα σχηματισθεί κυβέρνηση συνεργασίας με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα προβλέπει ότι το πρόγραμμα Ε.Ε. και ΔΝΤ θα παραταθεί έως τον Ιούνιο-Ιούλιο, αλλά και διακοπή της διαπραγμάτευσης με την τρόικα.
Οι διαπραγματεύσεις, σημειώνει στην έκθεσή της η επενδυτική εταιρεία, θα συνεχιστούν σε υψηλότερο πολιτικό επίπεδο και εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιδιώξει να συνάψει συμμαχίες με άλλες χώρες του ευρωπαϊκού νότου και τη Γαλλία, προκειμένου να ασκηθούν πιέσεις στη Γερμανία ώστε να υπάρξει διαγραφή του χρέους.
Παράλληλα, εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει πολλές από τις εξαγγελίες του, κάτι που όπως σημειώνει θα οδηγήσει στην έξοδο από το κόμμα σκληροπυρηνικά μέλη του κόμματος, με συνέπεια την προκήρυξη εκ νέου εκλογών, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ ενδεχομένως να απολέσει την κοινοβουλευτική πλειοψηφία.
Τέλος, ως ένα ακόμη σενάριο, το οποίο όμως δεν θεωρεί πιθανό ότι θα πραγματοποιηθεί, είναι να μην υπάρξει συμφωνία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και δανειστών, κάτι εξαιρετικά αρνητικό για τα ελληνικά ομόλογα.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης