Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Έρχεται «καταιγίδα» στη ρωσική οικονομία - Σοβαρές οι συνέπειες

tags :
CNBC: Έρχεται «καταιγίδα» στη ρωσική οικονομία - Σοβαρές οι συνέπειες
Η ρωσική οικονομία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τη ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου και από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα
Μια «καταιγίδα» στη ρωσική οικονομία φοβούνται οι Ρώσοι πολίτες, καθώς παρά την επίτευξη εκεχειρίας με την Ουκρανία, η Ρωσία πλήττεται από τις κυρώσεις της Δύσης, την πτώση στην τιμή του πετρελαίου και την υποτίμηση του ρουβλίου.
Όπως αναφέρει το CNBC, η ρωσική οικονομία έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα από τη ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου και από τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Μόσχα λόγω της εμπλοκής της στην ουκρανική κρίση.
Το ρούβλι έχει υποτιμηθεί κατά 90% έναντι του δολαρίου, σε διάστημα 12 μηνών, με τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται στο 11,4%.
«Κερασάκι στην τούρτα» θα αποτελέσει η διολίσθηση της οικονομίας στην ύφεση, ωστόσο ο Vladimir Tikhomirov, επικεφαλής οικονομολόγος στη BCS Financial Group, δηλώνει στο CNBC, ότι η κρίση δεν έχει καν αρχίσει.
Όπως υποστηρίζει οι συνέπειες της οικονομικής κρίσης δεν έχουν ξεδιπλωθεί πλήρως, καθώς ακόμη δεν έχουν παρουσιαστεί φαινόμενα όπως «λουκέτα» στις επιχειρήσεις και αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
«Πρόκειται για «ηρεμία πριν την καταιγίδα», ξέρουμε ότι έρχεται αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε τη σοβαρότητά της», τονίζει ο Ρώσος οικονομολόγος.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η ρωσική οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί κατά 5,5% το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης