Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: H Ελλάδα προσέρχεται στις Eurogroup με το φόβο να ξεμείνει από ρευστότητα

Bloomberg: H Ελλάδα προσέρχεται στις Eurogroup με το φόβο να ξεμείνει από ρευστότητα
Η εναπομείνασα δόση του προγράμματος ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ
H Ελλάδα προσέρχεται στις διαπραγματεύσεις ενόσω κινδυνεύει να ξεμείνει από ρευστότητα, επισημαίνει το πρακτορείο Bloomberg, ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας.
Ειδικότερα, το αμερικανικό πρακτορείο αναφέρει πως οι πιστωτές της Ελλάδας θα κρίνουν τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της Αθήνας, προκειμένου να «ξεκλειδώσουν» την εναπομείνασα δόση.
Η λίστα της Αθήνας, τονίζει το Bloomberg, περιλαμβάνει επτά μεταρρυθμίσεις, όπως η αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.
Παράλληλα, η κυβέρνηση στοχεύει να εξοικονομήσει 61 εκ. ευρώ από τη μείωση των δαπανών των υπουργείων, 140 εκ. ευρώ από το νέο καθεστώς στις δημόσιες συμβάσεις και 500 εκ. ευρώ από τη φορολόγηση του διαδικτυακού τζόγου.
«Η Ευρώπη βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές, προκειμένου να αποτιμηθούν οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας» διαμήνυσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Annika Breidthardt.
«Δεν πρόκειται να υπάρξει καμία δημόσια δήλωση σχετικά με τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας» συμπλήρωσε η Ευρωπαία αξιωματούχος.
Ας σημειωθεί πως η εναπομείνασα δόση του προγράμματος ανέρχεται στα 7 δισ. ευρώ.
Το «ξεκλείδωμά» της εξαρτάται αποκλειστικά από την επιτυχία στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης