Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Χωρίς συμφωνία το Eurogroup - Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας και το... δημοψήφισμα

Βloomberg: Χωρίς συμφωνία το Eurogroup - Ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας και το... δημοψήφισμα
Το Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου δεν αναμένεται να λάβει καμία απόφαση περί εκταμίευσης μέρους της δόσης προς την Ελλάδα
Η Ελλάδα μιλά για δημοψήφισμα, καθώς δεν διαφαίνεται στον ορίζοντα προοπτική για συμφωνία με τους δανειστές, υποστηρίζει σε νέο δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, σχολιάζοντας τον σάλο που προκλήθηκε με αφορμή τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη σε ιταλική εφημερίδα.
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το Bloomberg, η κυβέρνηση φέρνει στο προσκήνιο σενάρια περί διεξαγωγής δημοψηφίσματος, καθώς το Eurogroup της Δευτέρας 9 Μαρτίου δεν αναμένεται να λάβει καμία απόφαση περί εκταμίευσης μέρους της δόσης προς την Ελλάδα.
Ήδη ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Valdis Dombrovskis, κατέστησε σαφές πως δεν αναμένει καμία απόφαση και καμία συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, αφού διαμηνύει πως η Ελλάδα πρέπει πρώτα να εφαρμόσει καίριες μεταρρυθμίσεις.
Όπως προσθέτει το Bloomberg, η Ελλάδα μέχρι στιγμής δεν έχει κατορθώσει να συμφωνήσει με τους εταίρους της για τους όρους που απαιτούνται, προκειμένου να εκταμιευθεί μέρος της δόσης των 7 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα απειλείται με χρεοκοπία, σημειώνει χαρακτηριστικά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης