Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και συμμάχους – Χάνει την υπομονή της η ευρωζώνη

tags :
Bloomberg: Η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και συμμάχους – Χάνει την υπομονή της η ευρωζώνη
Η ευρωζώνη χάνει την υπομονή της με την Ελλάδα, τονίζει το Bloomberg
«Η ελληνική εναλλακτική πραγματικότητα συγκρούεται με την ευρωζώνη», η οποία χάνει πλέον την υπομονή της με την Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το πρακτορείο Bloomberg, στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup την περασμένη Δευτέρα και εν όψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με τα τεχνικά κλιμάκια.
Το δημοσίευμα αναφέρεται στη διαφορετική αντίληψη του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη για την κατάσταση της Ελλάδας, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως αν τον ρωτήσει κανείς, θα λάβει μια διαφορετική απάντηση από αυτήν που ακούγεται στην ευρωζώνη.
Ο κ. Βαρουφάκης εκτιμά ότι η Ελλάδα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να αποφύγει την πτώχευση, ωστόσο οι ομόλογοί του στην ευρωζώνη έχουν διαφορετική άποψη, προειδοποιώντας ότι έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος.
Σε αυτό το πλαίσιο, «η Ελλάδα ξεμένει από χρόνο, χρήματα και φίλους».Το πρακτορείο αναφέρεται στα… αισθήματα οργής που προκάλεσε στους υπ. Οικονομικών του Eurogroup όταν σε προηγούμενη συνεδρίαση έφτασε καθυστερημένος κατά 35 λεπτά, με τη… συνοδεία κάμερας.
Όπως αναφέρουν αξιωματούχοι της ευρωζώνης στο Bloomberg, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης έχουν ζητήσει από τον κ. Βαρουφάκη να χρησιμοποιεί λιγότερο διχαστική γλώσσα, καθώς είναι ενοχλημένοι με τον τρόπο που επικοινωνεί.
Παρά το γεγονός ότι το χάσμα Βορρά – Νότου θα μπορούσε να προσφέρει στην Ελλάδα φυσικούς συμμάχους κατά της πολιτικής λιτότητας που εφαρμόζει η Γερμανία στην ευρωζώνη, εντοπίζονται επίσης πολιτικοί λόγοι για αποστασιοποίηση από τις ελληνικές θέσεις, τονίζει το Bloomberg.
Όπως σχολιάζει ο Mujtaba Rahman, πρώην αξιωματούχος της ΕΕ, οι χώρες αυτές, όπως η Γαλλία και η Ιταλία, έχουν λόγους να είναι σύμμαχοι της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης