Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: «Αγαπητή Ελλάδα ο πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια»

tags :
Bloomberg: «Αγαπητή Ελλάδα ο πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια»
Το εν λόγω στοίχημα δεν είναι ασφαλές για την Ελλάδα, προειδοποιεί ο αρθρογράφος, καθώς πρόκειται για μια χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης
Θέση για το ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων από την Ελλάδα παίρνει το Bloomberg View, σε άρθρο του με τίτλο «Αγαπητή Ελλάδα, ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος τελείωσε πριν από 70 χρόνια».
Το αίτημα για πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 162 δισ. ευρώ από τη Γερμανία, αφορά τις καταστροφές που προκάλεσαν οι Ναζί στον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και το αναγκαστικό δάνειο από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Το αίτημα αναβίωσε το 2012, σε μια περίοδο που η Ελλάδα είχε ήδη δεχθεί το πρόγραμμα οικονομικής στήριξης από την Κομισιόν, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, σχολιάζει το Bloomberg.
Εάν η Αθήνα οδηγήσει το θέμα στα δικαστήρια, κάτι που είναι πιθανό δυνητικά, τα επιχειρήματά των δύο πλευρών θα συνεχίζονταν στις δικαστικές αίθουσες.
Μόνο που η διαδικασία αυτή θα ήταν μακρά και το αποτέλεσμα αβέβαιο.
Το εν λόγω στοίχημα δεν είναι ασφαλές για την Ελλάδα, προειδοποιεί ο αρθρογράφος, καθώς πρόκειται για μια χώρα στα πρόθυρα της οικονομικής κατάρρευσης. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης