Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg: Θα διαψευστούν οι ελπίδες της Ελλάδας - Η Ευρώπη δεν θα επιβραβεύσει τον λαϊκισμό

Berenberg: Θα διαψευστούν οι ελπίδες της Ελλάδας - Η Ευρώπη δεν θα επιβραβεύσει τον λαϊκισμό
Οι πιθανότητες να πάρει η Ελλάδα το «πράσινο φως» για την εκταμίευση χρημάτων είναι μικρές
Για πιθανή διάψευση των προσδοκιών της Ελλάδας στη σημερινή επταμερή «μίνι» Σύνοδο Κορυφής για το ελληνικό ζήτημα, κάνει λόγο η Berenberg Bank.
Οι πιθανότητες να πάρει η Ελλάδα το «πράσινο φως» για την εκταμίευση χρημάτων είναι μικρές, δεδομένης της μικρής προόδου που έχει σημειωθεί στις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με τον αναλυτή Holger Schmieding.
Παρά το γεγονός ότι η Ευρώπη θέλει να αποφύγει την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ (Grexit), δεν είναι διατεθειμένη να επιβραβεύσει την ανεύθυνη λαϊκιστική πολιτική, που ενδεχομένως να αποτελέσει κακό προηγούμενη για την Ε.Ε.
Όσον αφορά τη συνάντηση Merkel – Τσίπρα την προσεχή Δευτέρα, η Berenberg σχολιάζει ότι ενδεχομένως αποτελεί μια προσπάθεια του Βερολίνου να ανακαλύψει ένα υπάρχουν περιθώρια να «λογικευθεί» η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.
Σημειώνεται ότι η Berenberg Bank έχει τονίσει πρόσφατα ότι η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αποδυναμώνει σημαντικά τη διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας.
«Η οικονομία είναι έτοιμη να επιστρέψει στην ύφεση, η κυβέρνηση κινδυνεύει να ξεμείνει από χρήματα καθώς τα φορολογικά έσοδα μειώνονται και οι δόσεις του δανείου βρίσκονται ακόμη στον αέρα».
«Έχοντας ήδη πραγματοποιήσει μία σημαντική στροφή στο Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, αναμένουμε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εγκαταλείψει και τις εναπομείνασες δεσμεύσεις του, με απώτερο στόχο την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης», σύμφωνα με την Berenberrg Bank.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης