Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Berenberg: Σήμερα η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την Γερμανία

Berenberg: Σήμερα η τελευταία ευκαιρία για την Ελλάδα να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την Γερμανία
Απελπιστική είναι η κατάσταση για την Ελλάδα, σύμφωνα με την Berenberg Bank
Η Ελλάδα έμαθε με τον δύσκολο τρόπο ότι η Ευρώπη δεν εκβιάζεται, σχολιάζει η Berenberg Bank, σε έκθεση που συνέταξε ο επικεφαλής οικονομολόγος Christian Schulz, ενώ επισημαίνεται πως η σημερινή συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Angela Merkel είναι η τελευταία ευκαιρία της Ελλάδας να οικοδομήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την Γερμανία.
Με τα κρατικά ταμεία της Ελλάδας να εξαντλούνται στις αρχές του Απριλίου, όπως φάνηκε από το διάβημα της Ελλάδας στην Γερμανία, τα νέα που έρχονται από την Αθήνα είναι ολοένα και πιο απελπιστικά, αναφέρει η Berenberg Bank.
Επισημαίνεται ακόμα, πως «δεν είναι καθόλου ξεκάθαρο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν τρέχει να πραγματοποιήσει τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις», ώστε να διασφαλίσει την χρηματοδότηση, αλλά αντιθέτως «οδηγεί τον ελληνικό λαό σε μια βαθύτερη οικονομική και δημοσιονομική κρίση».
Σήμερα, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, έχει δυνητικά την τελευταία του ευκαιρία να αποδείξει, να πείσει την γερμανίδα ομόλογό του, πως θα κάνει ότι χρειαστεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ.
«Αν αποτύχει να εμπνεύσει εμπιστοσύνη στο Βερολίνο», τονίζει η Berenberg Bank, «τότε η διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την Ελλάδα, αλλά ακόμα περισσότερο το αναπόφευκτο τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, που αναμένεται τον Ιούλιο του 2015, θα αποτελέσουν ένα άπιαστο όνειρο για τη χώρα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης