Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Η Merkel καλωσόρισε τον Τσίπρα επιθυμώντας ένα «Greek Success»

Bloomberg: Η Merkel καλωσόρισε τον Τσίπρα επιθυμώντας ένα «Greek Success»
Πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών τις τελευταίες πέντε μέρες
Αναφορά στην πρώτη κατ’ ιδίαν συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με την Angela Merkel στο Βερολίνο πραγματοποιεί το πρακτορείο Bloomberg, τονίζοντας πως η Καγκελάριος της Γερμανίας επιθυμεί τη παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ αλλά και την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το αμερικανικό δημοσίευμα, η Angela Merkel παρείχε μία ενθουσιώδη υποδοχή στον Έλληνα πρωθυπουργό, παρά το γεγονός πως αρνήθηκε να προσφέρει οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα.
«Οι αποφάσεις θα ληφθούν και από τα 18 κράτη μέλη» τόνισε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας πως «προσπαθεί να χτίσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τον Τσίπρα».
«Θέλουμε την Ελλάδα οικονομικά ισχυρή. Θέλουμε η Ελλάδα να έχει ανάπτυξη» συμπλήρωσε στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου.
Όπως σημειώνει το Bloomberg, πρόκειται για τη δεύτερη συνάντηση των δύο ηγετών τις τελευταίες πέντε μέρες, σε μία προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών.
«Πρέπει να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο. Πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε κοινό έδαφος και να καταλήξουμε σε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας και για την εκταμίευση της δόσης» διέτεινε από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης