Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Απελπιστική η κατάσταση της Ελλάδας - Το ΔΝΤ θα πληρωθεί, αλλά το μέλλον κρίνεται αβέβαιο

Απελπιστική η κατάσταση της Ελλάδας - Το ΔΝΤ θα πληρωθεί, αλλά το μέλλον κρίνεται αβέβαιο
Δεν υπάρχει τρόπος η ελληνική κυβέρνηση να τα καταφέρει για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη, χωρίς να λάβει μέρος της δόσης
Απελπιστική χαρακτηρίζει πλέον την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας το Business Insider, παρακολουθώντας στενά όλες τις εξελίξεις που αφορούν στο ελληνικό ζήτημα κι ενώ εξαντλούνται επικίνδυνα τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας.
Όπως τονίζει το Business Insider, η κατάσταση στην Ελλάδα μοιάζει απελπιστική, καθώς η Αθήνα βρίσκεται αντιμέτωπη με την κρίσιμη αποπληρωμή της δόσης των 450 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, σήμερα Μεγάλη Πέμπτη, 9 Απριλίου.
Η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη δεσμευθεί πως θα τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της, με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη να διαβεβαιώνει την περασμένη Κυριακή στην Ουάσιγκτον τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ C. Lagarde πως η δόση θα αποπληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου. 
Μπορεί η πλειοψηφία των αναλυτών να θεωρεί δεδομένη την αποπληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, ωστόσο εκφράζει έντονους φόβους για το πως θα κινηθεί η Ελλάδα την επόμενη μέρα.
Δεν υπάρχει τρόπος η ελληνική κυβέρνηση να τα καταφέρει για αρκετό χρονικό διάστημα ακόμη, χωρίς να λάβει μέρος της δόσης, προειδοποιούν οι αναλυτές. 
Όπως προσθέτει το Business Insider, η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους, με τις ενδείξεις πρόοδου να παραμένουν ακόμη περιορισμένες...

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης