Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Societe Generale: Ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας ή/και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη παραμένει υψηλός

Societe Generale: Ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας ή/και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη παραμένει υψηλός
Μια εσωτερική σύγκρουση στο κυβερνών κόμμα θα μπορούσε να οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές 
Ο κίνδυνος ελληνικής χρεοκοπίας ή/και εξόδου της χώρας από την Ευρωζώνη παραμένει υψηλός, τονίζει σε σημερινό σημείωμά της, η επικεφαλής αναλύτρια της Societe Generale, Michala Marcussen.
Οι δύσκολες διαπραγματεύσεις δεν έχουν βοηθήσει την κατάσταση, ενώ για να επιτευχθεί συμφωνία, η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να δεσμευτεί να προβεί στις μεταρρυθμίσεις που επιθυμούν οι δανειστές.
Ειδικότερα, επισημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να δεσμευτεί, σταθερά και αμετάκλητα, ότι θα μεταρρυθμίσει την αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό σύστημα κατά τις επιταγές των εταίρων, αλλά και ότι θα μειώσει τα ελλείμματα.
Για να διασφαλίζεται η πλήρης αποπληρωμή των δόσεων, η Ελλάδα πρέπει να πληροί κάποιες συγκεκριμένα διαρθρωτικά σημεία, που έχουν τεθεί από το ΔΝΤ, μεταξύ άλλων πολλές ιδιωτικοποιήσεις και πολλές μεταρρυθμίσεις.
Ωστόσο, μια τέτοια δέσμευση, η οποία θα υποδήλωνε μια περαιτέρω υποχώρηση του ΣΥΡΙΖΑ από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, θα μπορούσε να οδηγήσει σε εσωτερική σύγκρουση και να προκαλέσει, τελικά, πρόωρες εκλογές.
Ακόμα και αν τελικά υπάρξει συμφωνία, αυτή θα είναι ικανή να καλύψει βραχυπρόθεσμα τις ανάγκες της Ελλάδας, καθώς και να της δώσει λίγο παραπάνω χρόνο.
Ωστόσο, η χώρα καλείται, βάσει χρονοδιαγράμματος, να αποπληρώσει 2,48 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ και 4,83 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ, κατά το προσεχές δίμηνο, ενώ παράλληλα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργικά και κανονικά σε εσωτερικό επίπεδο, ήτοι να καταβάλει μισθούς και συντάξεις, καθώς και να διασφαλίσει τα κέρδη της.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης