Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Ανδρο-κρατούμενα τα private equities - Δίχως ίχνος… γυναικών τα μεγαλύτερα funds

tags :
Ανδρο-κρατούμενα τα private equities - Δίχως ίχνος… γυναικών τα μεγαλύτερα funds
«Μετά από 20 χρόνια καριέρα, κατάλαβα πως υπάρχουν όρια, καθώς λίγες γυναίκες θα καταφέρουν να διευθύνουν ένα fund»
Στην παντελή έλλειψη γυναικών στις ανώτερες και διευθυντικές θέσεις των private equities εστιάζει το Bloomberg, κάνοντας λόγο για «έμφυλο» κενό.
Φέρνοντας ως αντι-παράδειγμα την Hollie Moore Haynes του Silver Lake Management, το Bloomberg εστιάζει στο σεξισμό μεταξύ των private equities, ο οποίος αντανακλάται στο χάσμα ανδρών/γυναικών ως προς τη στελέχωση των ανώτερων θέσεων.
«Μετά από 20 χρόνια καριέρα, κατάλαβα πως υπάρχουν όρια, καθώς λίγες γυναίκες θα καταφέρουν να διευθύνουν ένα fund» ομολογεί η 43χρονη, η οποία παρά την ανώτερη θέση που κατείχε, εγκατέλειψε το Silver Lake Management, προκειμένου να ιδρύσει το Luminate Capital Partners.
Μάλιστα, μεταξύ των 10 μεγαλύτερων funds, το ποσοστό των γυναικών στις υψηλόβαθμες θέσεις ανέρχεται μετά βίας στο 10,9% .
Η έμφυλη ανισότητα συνιστά ένα κεντρικό πρόβλημα της βιομηχανίας των funds κατά τη διάρκεια των τελευταίων 40 ετών, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των private equities στελεχώνεται και διευθύνεται από άνδρες.



Embedded image permalink



Η Blackstone διαθέτει το μεγαλύτερο αριθμό γυναικών, καθώς στο fund εργάζονται 36 γυναίκες, ήτοι το 12,3 των συνολικών εργαζομένων.
Στον αντίποδα, το Providence Equity διαθέτει το μικρότερο αριθμό γυναικών, καθώς δεν υπερβαίνει τις δύο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης