Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

CNBC: Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε κίνδυνο παρά την περιθωριοποίηση του Βαρουφάκη

CNBC: Η Ελλάδα συνεχίζει να βρίσκεται σε κίνδυνο παρά την περιθωριοποίηση του Βαρουφάκη
Η αναδιάταξη της διαπραγματευτικής ομάδας δεν θα διευκολύνει ουσιαστικά τις διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τους αναλυτές
Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε κίνδυνο προειδοποιεί σε σημερινό του δημοσίευμα το CNBC, παρά τον χθεσινό ανασχηματισμό της ελληνικής ομάδας διαπραγμάτευσης με τους εταίρους.
Συγκεκριμένα το CNBC σημειώνει ότι παρότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, περιόρισε τις αρμοδιότητες του Γ. Βαρουφάκη στην ομάδα διαπραγμάτευσης οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η κίνηση αυτή είναι απίθανο να ανοίξει το δρόμο για την πολυπόθητη συμφωνία.
Οι αλλαγές που εφαρμόστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, τη Δευτέρα θεωρήθηκε ευρέως ως ένας τρόπος για να ωθήσει τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη στο περιθώριο, σύμφωνα με το CNBC.
Ωστόσο το αμερικανικό δίκτυο τονίζει ότι «παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι» συνεχίζεται στις διαπραγματεύσεις.
Όπως επισημαίνει ορισμένοι επενδυτές επιδοκίμασαν την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα, ωθώντας το Χρηματιστήριο Αθηνών σε ράλι και τις αποδόσεις των ομολόγων σε πτώση.
Από την άλλη μία μερίδα αναλυτών καθιστά σαφές ότι όποιος πιστέψει τις διαπραγματεύσεις θα γίνουν ευκολότερες είναι απολύτως λάθος.
«Αυτός ο ανασχηματισμός της διαπραγματευτικής ομάδας, δείχνε μία έλλειψη εμπιστοσύνης στον Έλληνα υπουργός Οικονομικών ... αλλά ο κ Βαρουφάκης θα εξακολουθεί να συμμετέχει παρασκηνιακά, με το τακτικό παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι να συνεχίζεται» αναφέρει ο Michael Hewson, ανώτερος αναλυτής αγορών της CMC Markets.
«Παρά την αναδιάταξη στις «καρέκλες», δεν έχουν αλλάξει και πολλά και είναι απίθανο να αλλάξουν τουλάχιστον σε ότι αφορά την συνολική πολιτική της κυβέρνησης ενώ θα ήταν αφελές να πιστέψει κανείς ότι έχει αλλάξει κάτι» πρόσθεσε.
Την ίδια στιγμή ο Robert Kuenzel, οικονομολόγος της Daiwa Securities, ανέφερε ότι «υπάρχουν πολλοί λόγοι για να εξακολουθούν να ανησυχούν για τις προοπτικές μίας βραχυπρόθεσμης λύσης», τονίζοντας ότι μια συμφωνία με τους πιστωτές της, μέχρι της 9 Μαΐου ήταν απίθανη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης