Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Blueprint Capital: Πολύ κοντά μια συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών – Παραμένει η αβεβαιότητα στις αγορές

Blueprint Capital: Πολύ κοντά μια συμφωνία Ελλάδας - πιστωτών – Παραμένει η αβεβαιότητα στις αγορές
Αν πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα, ο φόβος θα εξαπλωθεί στην αγορά, θέτοντας εν αμφιβόλων την ήδη εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης
Κοντά φαίνεται να είναι η επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των ευρωπαίων πιστωτών της, σημειώνει η Blueprint Capital, ωστόσο προειδοποιεί ότι η αβεβαιότητα παραμένει στις αγορές, ενώ η διενέργεια ενός δημοψηφίσματος στην Ελλάδα θα επιδεινώσει την κατάσταση.
Όπως σημειώνεται, φαίνεται ότι μια συμφωνία την 9η Μαΐου είναι πιθανή, σύμφωνα και με τα λεγόμενα του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και μετά την «περιθωριοποίηση» του υπουργού Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκη.
Μάλιστα, όπως σημειώνεται, θα είναι έγκαιρη καθώς λίγες μέρες αργότερα, την 12η Μαΐου, ακολουθεί η αποπληρωμή ποσού άνω των 750 εκατ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Ωστόσο, η Blueprint Capital υπογραμμίζει ότι η αβεβαιότητα εξακολουθεί να είναι παρούσα στις αγορές, εντεινόμενο από το γεγονός ότι ο έλληνας πρωθυπουργός σε συνέντευξή του ανέφερε ότι σε περίπτωση που δεν καταστεί εφικτή μια συμφωνία, θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος.
Αν προκύψει κάτι τέτοιο, τονίζεται, τότε ο φόβος θα εξαπλωθεί στις αγορές, θέτοντας εν αμφιβόλων την ήδη εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης