Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Βloomberg: Μάχη με το χρόνο για τη γεφύρωση του χάσματος με τους δανειστές δίνει η Ελλάδα

Βloomberg: Μάχη με το χρόνο για τη γεφύρωση του χάσματος με τους δανειστές δίνει η Ελλάδα
Οι διαφορές που ακόμη υπάρχουν καθιστούν αβέβαιη την επίτευξη συμφωνίας έως το κρίσιμο Eurogroup της 11ης Μαΐου

Σε αγώνα δρόμου για τη γεφύρωση των διαφορών της με τους δανειστές έχει επιδοθεί η Αθήνα, ενόψει των υποχρεώσεων που έχει προς τους πιστωτές τον Μάιο.
Όπως επισημαίνει σε νέο δημοσίευμά του το Bloomberg, η Ελλάδα και οι δανειστές της αναμένεται να κλιμακώσουν τις διαπραγματεύσεις εντός του σαββατοκύριακου, δίνοντας μάχη με τον χρόνο για να αποφευχθεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας της χώρας, εντός του Μαΐου.
Παρά το γεγονός πως έχει σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις τις τελευταίες ημέρες, μεγάλες παραμένουν οι διαφορές που χωρίζουν τις δύο πλευρές για τη μεταρρυθμιστική ατζέντα που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα.
Οι διαφορές αυτές καθιστούν ακόμη αβέβαιη την επίτευξη συμφωνίας μέχρι το κρίσιμο Eurogroup της 11ης Μαΐου.
"Οι προσπάθειες εντατικοποιούνται και αυτό είναι αλήθεια, ωστόσο αυτό που περιμένουμε είναι το αποτέλεσμα", διεμήνυσε, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem.
Μιλώντας στους υπουργούς του την Πέμπτη, ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε την αισιοδοξία του πως η Ελλάδα βρίσκεται κοντά σε συμφωνία με τους δανειστές της.
Η χώρα άλλωστε βρίσκεται αντιμέτωπη με υποχρεώσεις έως 1 δισ. ευρώ προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (στις 6 Μαΐου και στις 12 Μαΐου).

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης