Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Bloomberg: Παραμένει το χάσμα Ελλάδας – πιστωτών – Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης

tags :
Bloomberg: Παραμένει το χάσμα Ελλάδας – πιστωτών – Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης
Για αγεφύρωτες διαφορές Ελλάδας - πιστωτών κάνουν λόγο οι πληροφορίες
Για αγεφύρωτες διαφορές ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της κάνει λόγο σε σημερινό του δημοσίευμα το πρακτορείο Bloomberg, μετά από τέσσερις ημέρες πυρετωδών διαπραγματεύσεων.
Παρά το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε γνωστή την πρόθεσή της για επίτευξη συμφωνίας στη βάση της λίστας των μεταρρυθμίσεων εντός του Μαίου, οι διαφορές παραμένουν μεγάλες και αφορούν τα δημοσιονομικά, τις αποκρατικοποιήσεις, τα εργασιακά και το ασφαλιστικό, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.
Πάντως σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει επιτευχθεί πρόοδος και το κλίμα της διαπραγμάτευσης έχει βελτιωθεί.
Αξιωματούχος σημειώνει παράλληλα ότι η Ελλάδα έχει ρευστό αρκετό προκειμένου να καλύψει τις υποχρεώσεις της την τρέχουσα εβδομάδα και να καταβάλλει τη δόση ύψους 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ στις 6 Μαΐου.
Ενδεχομένως ο Αλέξης Τσίπρας πρέπει να αποδείξει στην ΕΚΤ ότι είναι πρόθυμος για συμβιβασμό.
Σε αντίθετη περίπτωση, η ΕΚΤ μπορεί να αυστηροποιήσει τους όρους για τον δανεισμό έκτακτης ανάγκης στη συνεδρίαση της 6ης Μαΐου, απόφαση η οποία διακινδυνεύει να οδηγήσει την Ελλάδα πιο κοντά στη χρεοκοπία, προειδοποιεί το Bloomberg. 
Αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το πρακτορείο εμφανίζονται επιφυλακτικοί για τη δυνατότητα συμφωνίας μέχρι τη συνεδρίαση του δ.σ. της ΕΚΤ στις 6 Μαίου, όπου θα συζητηθεί ενδεχόμενη αύξηση του haircut στα collaterals που γίνονται αποδεκτά από τις ελληνικές τράπεζες, προκειμένου η ΕΚΤ να παράσχει την έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του ELA.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης